19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi reguli privind taxele pentru sectorul online,

Noi reguli privind taxele pentru sectorul online,

Comisia Europeană va propune anul viitor noi reguli pentru a se asigura că sectorul online plăteşte suficiente taxe, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters, scrie news.ro.

 

Criticii spun că firme online, precum Google sau Facebook, plătesc taxe mai mici decât ar fi corect în UE, transferându- şi profitul prin ţări cu rate scăzute de impozitare, precum Luxemburg sau Irlanda.

UE a ameninţat că va lua măsuri singură pentru a schimba situaţia, dacă cele mai bogate ţări din lume nu vor reuşi în curând să ajungă la un acord în acest sens.

“Suntem de părere că, în sectorul digital, taxele trebuie plătite unde sunt datorate, fie online, fie offline”, a spus Junker la summitul UE din Estonia.

“Comisia va propune, anul viitor, noi reguli privind impozitarea corectă şi eficientă, care să ofere certitudine legală şi un teren echitabil pentru toţi”, a adăugat el.

Nu toate ţările UE sunt de acord privind modul în care ar trebui taxat sectorul digital, însă Juncker şi-a exprimat încrederea că statele membre vor reuşi să ajungă la un acord. 

[viewscnt]

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...
Ultima oră
Pe aceeași temă