22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNoi exerciţii militare în Marea Neagră

Noi exerciţii militare în Marea Neagră

Distrugătorul USS Truxtun efectuează, miercuri, noi exerciţii militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria, în contextul crizei din Crimeea, afirmă oficiali din cadrul Forţelor Navale americane, conform Meiafax.

“Există multe motive pentru care efectuăm exerciţii cu aliaţii; avem oportunitatea de a-i asigura pe aliaţii din cadrul NATO că beneficiază de susţinerea noastră”, a declarat, conform Reuters, Shawn Eklund, un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane.

Distrugătorul american USS Truxtun a efectuat şi săptămâna trecută manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Forţele Navale americane au explicat că este vorba de exerciţii militare “de rutină” care erau programate cu mult înainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Distrugătorul USS Truxtun (DDG-103, în terminologia NATO) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile şi având capacitatea de neutralizare a navelor inamice.

Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă