16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialNoi controverse privind cauza mortii lui Benazir Bhutto

Noi controverse privind cauza mortii lui Benazir Bhutto

Purtatoarea de cuvant a fostului premier pakistanez Benazir Bhutto sustine a participat la spalarea cadavrului inainte de inhumare si ca a constatat personal doua rani provocate de glont, prima la patrunderea proiectilului in craniul victimei si a doua la iesirea din craniu, transmite Realitatea TV.

Purtatoarea de cuvant Sherry Rehman a acuzat autoritatile de la Islamabad ca incearca sa ascunda adevarul in legatura cu moartea doamnei Bhutto.

Vineri, reprezentantii Ministerului de Interne au afirmat, citandu-i pe medicii care au efectuat autopsia, ca fostul premier a murit in urma unei izbituri puternice de trapa masinii blindate, soc care i-a provocat o fractura craniana. Lovitura s-ar fi produs in momentul in care soferul a accelerat, incercand sa o scoata pe doamna Bhutto din zona atentatului sinucigas ce avusese loc cu cateva secunde inainte.

Oficialii pakistanezi au subliniat ca nu s-au descoperit urme de gloante sau schije in trupul lui Benazir Bhutto. Purtatoarea de cuvant a doamnei Bhutto afirma, insa, ca a transportat-o pe victima cu masina proprie la spital. Ea se declara convinsa ca medicii au fost obligati sa-si modifice raportul de autopsie.

Mai multi responsabili ai Partidului Poporului din Pakistan au atribuit puterii de la Islamabad responsabilitatea mortii doamnei Bhutto. Unii condamna neasigurarea securitatii personale a acesteia, altii sustin ca asasinatul a fost pus la cale de serviciile secrete pakistaneze. Aceasta ultima ipoteza este sustinuta si de Baitullah Mehsud, presupusul lider al-Qaida din Pakistan, care neaga ca reteaua terorista a fost la originea asasinarii fostului premier Benazir Bhutto si crede ca este vorba de un complot al guvernului, armatei si serviciilor secrete.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă