11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNoaptea Muzeelor 2015. MȚR le cere ajutorul vizitatorilor pentru protestul împotriva indiferenței...

Noaptea Muzeelor 2015. MȚR le cere ajutorul vizitatorilor pentru protestul împotriva indiferenței autorităților

Noaptea Muzeelor 2015. Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MȚR) le cere vizitatorilor să doneze câte un obiect ” care poate fi, alături de povestea sa, o promisiune pentru o viitoare colecție”, ca răspuns la indiferența autorităților de a ajuta muzeele să își îngrijească patrimoniul.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Citește și: Noaptea Muzeelor 2015. Ce muzee din Capitală s-au retras din circuit

” Gestul vostru simbolic înseamnă solidaritate, participare activă la protestul nostru, o promisiune de prietenie. Începuturile unor mici și aparent umile colecții ale obiectelor de acasă, de care ne putem despărți mai ușor pentru a-i face fericiți și pe ceilalți. Sau cel puțin colecția poveștilor unei nopți a muzeelor.”, au transmis reprezentanții muzeului.

Reprezentanții Muzeului Naţional al Ţăranului Român le cer vizitatorilor obecte vechi sau noi, fotografii de familie, din copilăria la sat sau la oraș, obiecte bricolate, scrisori, jurnale, oracole sau orice obiect încărcat de memorie afectivă. Toate donațiile trebuie să fie însoțite de o scurtă descriere.

Citește și: Noaptea Muzeelor, marcată de proteste

Punctul de donație se va afla în Sala Acvariu.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român își deschide porțile pentru expoziția permanentă, cu intrare liberă, sâmbătă, în intervalul 18.00 – 21.00, iar pentru expozițiile temporare, în intervalul 18.00 și miezul nopții.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă