24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecial"Nimfomane si alcoolici": Deutsche Telekom isi spioneaza si angajatii din Croatia

“Nimfomane si alcoolici”: Deutsche Telekom isi spioneaza si angajatii din Croatia

Firma germana de telefonie Deutsche Telekom se afla in mijlocul unui scandal de mari proportii in Croatia, unde s-a descoperit ca a instalat o serie de dispozitive de interceptare a convorbirilor pe retelele sale locale si ca si-a spionat, printre altii, pana si angajatii, inclusiv directia filialei locale a firmei. Deutsche Telekom a intocmit astfel adevarate dosare de urmarire a managementului local al firmei.
Printre detaliile picante care au ajuns in posesia presei locale se numara si preferintele sexuale ale membrilor conducerii locale a companiei. Astfel, o persoana aflata intr-o functie inalta in administratia Deutsche Telekom, care figureaza in dosarele alcatuite de firma sub numele de cod "Maya", este descrisa ca fiind "o obsedata sexual".

Scandalul izbucnit in Croatia s-a extins si in Germania, unde s-a deschis o ancheta pentru a se stabili daca au fost incalcate anumite legi federale. In Croatia situatia pare mai limpede, fiind vorba de un caz flagrant de incalcare a vietii private a angajatilor. Cotidianul croat "Jutarnji List", care face parte, impreuna cu Romania libera, din trustul german de media WAZ, a reusit sa o identifice pe "Maya", care a acceptat sa se intalneasca cu reporterii. Ea le-a declarat ziaristilor de la "Jutarnji List" ca va cere directiei Deutsche Telekom intregul dosar (se pare ca ar fi vorba despre 7.500 de pagini!) si ca va intenta un proces companiei. "Maya" a mai spus ca a aflat ca detectivii Deutsche Telekom o urmareau si pe sora ei, precum si pe alti membri ai familiei sau persoane cu care ea se intalnea. "Este inadmisibil ca, indiferent de realitatea celor continute in raport in legatura cu mine, cineva sa urmareasca astfel viata mea privata", a declarat ea.

Directorul Telecomunicatiilor Croate (HT), Ivica Mudrinic, s-a declarat "dezgustat" de metodele Deutsche Telekom, care este actionar majoritar al firmei croate. Purtatoarea de cuvant a Deutsche Telekom, Luisa Vollmar, a anuntat o ancheta interna a companiei. Aparent, spionarea interna ar fi inceput in 2004, in momentul in care Deutsche Telekom cauta sa achizitioneze HT. Multe dintre dosare sunt redactate intr-un stil foarte colorat. De exemplu, unul dintre managerii croati este descris ca un "sobolan corupt si alcoolic".
Deutsche Telekom a fost in centrul unui scandal similar si in Germania, unde dezvaluiri privind spionarea directorilor si angajatilor au aparut in urma cu cateva luni.

Cele mai citite

Lasconi, Șoșoaca USR

Elena Lasconi a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Sugrumăm România (USR), fără drept de apel și a declanșat prima sirenă...

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...
Ultima oră
Pe aceeași temă