16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy afirmă că asasinatele consolidează determinarea Franţei de combatere a terorismului

Nicolas Sarkozy afirmă că asasinatele consolidează determinarea Franţei de combatere a terorismului

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a avertizat că, “de fiecare dată când un francez este asasinat, determinarea Franţei de a combate terorismul este consolidată”, informează AFP, citat de Mediafax.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la două săptămâni după ce doi ostatici francezi au murit în Mali. De altfel, Sarkozy şi-a exprimat convingerea că alţi cinci francezi răpiţi în septembrie în Niger sunt în viaţă.
“Franţa este ţinta terorismului şi a teroriştilor. De fiecare dată când un francez este asasinat, determinarea Franţei de a combate terorismul este consolidată”, a spus Sarkozy.

Preşedintele s-a referit la cazul celor doi francezi, Vincent Delory şi Antoine De Leocour, care au murit pe 8 ianuarie în Mali, în cursul unei operaţiuni de eliberare.
“Poziţia Franţei este că singura abordare faţă de terorism este fermitatea. Dacă vom fi slabi, aşa vom fi mereu. Dacă vom discuta cu aceşti oameni, nu va fi niciodată suficient. Dacă vom începe să ne scuzăm, nicio umilinţă nu va fi suficientă”, a spus Sarkozy.

“Teama, laşitatea şi renunţarea au condus în istorie la catastrofe”, a insistat Sarkozy.
Săptămâna trecută, liderul reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, a avertizat că poziţiile adoptate de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, “vor costa scump” Franţa, într-o înregistrare audio difuzată vineri de postul arab de televiziune Al Jazeera.

Referindu-se la cei cinci francezi răpiţi în Niger, Sarkozy a precizat: “Credem că ostaticii sunt în viaţă, suntem siguri. Preocuparea este mare. Nu există zi în care să nu fim preocupaţi”.

Cele mai citite

Guvernul are nou proces la Curtea de arbitraj de la Washington. Bulgarii de la Euroins cer despăgubiri de 500 milioane de euro

Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internațional de Soluționare a...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...
Ultima oră
Pe aceeași temă