-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialNew York: Circulatia masinilor, interzisa in Times Square

New York: Circulatia masinilor, interzisa in Times Square

Celebra Times Square din New York va trece prin schimbari majore: primaria metropolei interzice circulatia masinilor pe bulevardul Broadway, relateaza BBC News, citata de Hotnews.

Circulatia masinilor va fi interzisa intre strazile 42 si 47 in Times Square si intre strazile 33 si 35 in Herald Square.

Oficialii orasului spun ca aceasta masura va reduce poluarea si accidentele de pietoni. In plus, va relaxa traficul pe arterele din zona, supranumita "intersectia lumii".

Zona va fi dedicata exclusiv pietonilor si va pune la dispozitia turistilor magazine si locuri de relaxare.

Primaria a inceput sa instaleze bariere de-a lungul Broadway-ului duminica, in conditiile in care ceremonia de inaugurare a noii zone libere de masini va avea loc luni.

Primarul Michael Bloomberg a declarat ca aceasta initiativa va reda pietonilor Times Square, celebra pentru blocajele frecvente in trafic.

"Este benefic pentru trafic, este benefic pentru afaceri si cred ca va oferi si foarte multe ocazii de distractie", a declarat comisarul pentru transport al metropolei, Janet Sadik-Khan.

Potrivit unui clasament al revistei Forbes Traveller, Times Square este locul preferat al turistilor din Statele Unite. New York atrage anual 47 de milioane de vizitatori care cheltuiesc aici 30 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă