10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialNereguli financiare la instituţiile publice

Nereguli financiare la instituţiile publice

Controlorii financiari spun că ar fi sporuri necuvenite plătite la Spitalul Judeţean.

 

Instituţiile de stat din judeţul Bistriţa-Năsăud unde Curtea de Conturi a constatat nereguli sunt Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Inspectoratul Teritorial de Muncă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Spitalul orăşenesc Beclean şi câteva primării de comună, cum ar fi Dumitra, Prundu Bârgăului şi Budacu de Jos.

AJOFM este acuzată de faptul că nu a înregistrat corespunzător o clădire recepţionată în august 2010, în valoare de peste 1,2 milioane lei, motiv pentru care nu a calculat amortizarea aferentă perioadei septembrie-decembrie 2010.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă, Curtea de Conturi a descoperit “plata unor drepturi salariale peste nivelurile legale prevăzute în contractul individual de muncă şi a unor sporuri necuvenite”, dar şi “acceptarea la plată a contravalorii unor bunuri nerecepţionate şi servicii neefectuate, constând în: asistenţă juridică, servicii de transport, reparaţii curente supradimensionate în situaţiile de lucrări, tichete de masă necuvenite”. Un prejudiciu în valoare de peste 700.000 de lei a fost descoperit de Curtea de Conturi în activitatea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud pe anul 2010. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă