13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialNăstase-Ţiriac Trophy, Victor Hănescu, eliminat din turneul de tenis de la Bucureşti....

Năstase-Ţiriac Trophy, Victor Hănescu, eliminat din turneul de tenis de la Bucureşti. Vezi rezultatele!

BRD Năstase-Ţiriac Trophy se apropie de final, după o săptămână de tenis la nivel înalt. Sferturile s-au încheiat azi cu victoria aşteptată a lui Gilles Simon, dar şi cu rezultate surprinzătoare. Tot azi a fost eliminat din competiţie şi românul Victor Hănescu, de câştigătorul ediţiei din 2011, Florian Mayer.

Ediţia din acest an a turneului de tenis de la Bucureşti, cotat cu 250 puncte ATP, a avut unul din cele mai puternice tablouri de start din ultimii ani. Una dintre vedetele competiţiei, francezul Gilles Simon, deţinătorul trofeului la Bucureşti, a trecut în două seturi de germanul Daniel Brands, în timp ce Janko Tipsarevic a pierdut în mod neaşteptat în faţa spaniolului Guillermo Garcia-Lopez.

Surprizele din cadrul turneului de simplu masculin au avut loc încă de la începutul competiţiei. Dintre favoriţi au părăsit pe rând turneul, în faţa unor jucători mai slab clasaţi, tenismenii: Andreas Seppi (locul 18 în clasamentul ATP / cap de serie nr. 3 la Bucureşti), Mikhail Youzhny (27 ATP / 4), care a fost învins de Hănescu, Viktor Troicki (45 ATP / 8) şi Janko Tipsarevic (10 ATP / cap de serie nr. 1).

Rezultate SFERTURI

Victor Hănescu – Florian Mayer (3-6, 6(3)-7)

Daniel Brands – Gilles Simon (1-6, 5-7)

Janko Tipsarevic – Guillermo Garcia-Lopez (3-6, 6-3, 4-6)

Viktor Troicki – Lukas Rosol (3-6, 1-6)

Semifinalele de simplu masculin, care se vor disputa mâine, vor aduce faţă în faţă jucători imprevizibili, cu stiluri diferite de joc, astfel că zgura de la Bucureşti ne va oferi din nou spectacol.

Florian Mayer (30 ATP) îl va întâlni pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez (87 ATP), în timp ce actualul campion de la Bucureşti, Gilles Simon (13 ATP) va juca împotriva cehului Lukas Rosol (48 ATP). 

Atât Gilles Simon, cât şi Mayer îşi doresc din nou să cucerească trofeul de la Bucureşti, iar o finală între cei doi este probabil cel mai aşteptat meci din cadrul acestui turneu, fostul şi actualul şi actualul deţinător al trofeului, faţă în faţă. Până la un astfel de meci cei doi vor avea mai întâi de trecut de doi jucători imprevizibili, ambii reuşind să elimine capi de serie ai acestei competiţii.

Gilles Simon a câştigat de trei ori BRD Năstase-Ţiriac Trophy, în timp ce germanul Florian Mayer s-a impus doar o dată, în 2011, acela fiind şi primul său titlu din carieră.

BRD Năstase-Ţiriac Trophy este singurul turneu ATP 250 din sud-estul Europei. Cel mai important eveniment sportiv din România adună în fiecare an la Bucureşti nume mari ale tenisului mondial, dar şi foste legende. Sâmbătă, începând cu ora 18.00 se va disputa meciul demonstrativ “4 stele pline de energie”, organizat de Enel, în care îi vom putea vedea la fileu pe Ilie Năstase, Adrianp Panatta, Andrei Pavel şi Mansour Bahrami.

 

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă