1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialNadal: Cel mai bun joc al meu, s-ar putea să nu fie...

Nadal: Cel mai bun joc al meu, s-ar putea să nu fie suficient cu Federer

Rafael Nadal, liderul mondial al tenisului spune că cel mai bun joc al său ar putea fi insuficient pentru a-l bate pe elveţianul Roger Federer în finala de duminică a turneului de la Roland-Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, potrivit Agerpres.

 

Victoria epică obţinută de Federer în faţa sârbului Novak Djokovic, după 4 seturi de maximă încleştare, l-a pus pe gânduri pe spaniol.

”Va trebui să joc cel mai bun tenis al meu şi uneori asta nu e suficient să câştig. El este cel mai bun jucător din istorie. Când joci împotriva lui, poţi învinge dar ai şanse mai să pierzi. Voi încerca să joc cât mai bine şi vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Nadal, 25 de ani.

Nadal l-a învins pe Federer în finalele din 2006, 2007 şi 2008 ale Internaţionalelor Franţei, dar statistica nu este suficientă în faţa unui jucător de anvergura elveţianului. ”Este mult mai încrezător, el ştie că joacă fantastic. Iar după victoria de ieri se simte foarte încrezător. Ultima noastră finală aici a fost acum 3 ani. E imposibil de făcut o comparaţie”, a adăugat liderul mondial, care poate fi detronat de Djokovic în cazul unui victorii a lui Federer.

Federer, de 16 ori învingător în turnee de Mare Şlem, admite că încrederea sa este la cote maxime, după eliminarea sârbului Djokovic. ”Cred că mă mişc foarte bine, nu sunt sub presiune. Dacă ratez o minge, este doar pentru că adversarul a jucat foarte bine şi nu pentru că am greşit sau jucat rău. De asta sunt fericit în acest moment cu jocul meu”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă