14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNadal a câştigat US Open

Nadal a câştigat US Open

Spaniolul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, l-a învins pe sârbul Novak Djokovici, cap de serie numărul 3, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 , şi a câştigat US Open pentru prima oară în carieră, turneul american fiind singurul din cele patru de Grand Slam care îi lipsea în palmares, potrivit Mediafax.

Nadal, care juca prima oară în finală la Flushing Meadows, şi-a adjudecat al nouălea turneu de Grand Slam şi al 42-lea titlu.

La 24 de ani, el devine al patrulea jucător din era Open (din 1968) – şi cel mai tânăr – care câştigă cele patru turnee de Grand Slam , după Rod Laver, Andre Agassi şi Roger Federer. Din cei patru, doar australianul Laver a câştigat cele patru turnee în acelaşi an.

De asemenea, Nadal este al patrulea jucător care câştigă trei turnee consecutive de Grand Slam în era Open, după Laver, Pete Sampras şi Federer. Nadal s-a mai impus în acest an a Roland Garros şi Wimbledon.

Meciul cu Djokovici a fost programat iniţial duminică, însă amânat din cauza ploii. Şi luni, partida a fost întreruptă aproape două ore de ploaie.

La US Open, Rafael Nadal a pierdut un singur set, în finala cu Novak Djokovici.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă