16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMungiu, Puiu si Porumboiu, tripleta remarcata de Wall Street Journal

Mungiu, Puiu si Porumboiu, tripleta remarcata de Wall Street Journal

Regizori cu un viitor asigurat – Asa prezinta Wall Street Journal noul val de regizori romani, intr-o analiza a cinematografiei europene.

Potrivit cotidianului american, Porumboiu, Mungiu si Puiu isi merita din plin cotatia inalta pe piata internationala, pentru o serie de filme "proaspete si bine inchegate".

Conform "Wall Street Journal", cu ajutorul romanilor, cinematografia europeana contemporana si-a recapatat ingredientul pentru care a fost faimoasa timp de zeci de ani: filmele de autor.

Publicatia subliniaza contrastul dintre stilul regizorilor romani si cel al sistemului de studiouri de la Hollywood. Analistii americani merg pana la a face comparatie intre tinerii regizori romani si faimosii Alfred Hitchcock, Federico Fellini sau Milos Forman. Asemeni acestora, Cristi Puiu cu "Moartea domnului Lazarescu", Corneliu Porumboiu cu "A fost sau n-a fost" si Cristian Mungiu cu celebrul sau "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" cauta sa aduca in filmele lor "ceva cu adevarat personal".

Cele mai citite

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...

Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc din Ploiești

Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc de pe strada Mărăşeşti din...
Ultima oră
Pe aceeași temă