16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialMucegai pentru Ansamblul "Muresul"

Mucegai pentru Ansamblul “Muresul”

Mucegaiul si igrasia au luat in stapanire sala de repetitii a Ansamblului Artistic "Muresul", la doar o luna de la inaugurare
Podeaua si peretii sediului in care functioneaza Ansamblul Artistic Muresul sunt deteriorate, desi cladirea a fost inaugurata in urma cu mai putin de o luna. Fosta cladire a cinematografului "Unirea" din cartierul Dambu Pietros a fost renovata de firma SC Izorep SA, care a primit pentru aceste lucrari din partea Consiliului Judetean Mures 18,2 miliarde de lei vechi.
Angajatii institutiei de cultura spun ca, initial, s-a stricat parchetul laminat, care a cedat dupa primele repetitii. Apoi, au inceput sa apara pete de mucegai pe pereti, iar aerul a devenit irespirabil in timpul repetitiilor. si asta pentru ca, spun angajatii, gradul de umiditate este ridicat in sala de repetitii, amplasata in vecinatatea vestiarului si a dusurilor.
Directorul Ansamblului Artistic Muresul, Titi Boanta, a confirmat ieri problemele reclamate de artistii din subordinea sa. "Mai constatam si noi anumite lipsuri si le corijam din mers. Eu, ieri am fost sesizat si am chemat constructorul sa vedem ce solutie este. Ori aer conditionat, ori sa trateze peretii, ca am inteles ca exista ceva solutii impotriva igrasiei si a mucegaiului", a declarat Boanta. El sustine ca toate lucrarile vor fi efectuate de constructor gratuit, pentru ca lucrarile sunt inca in perioada de garantie. Renovarea cladirii in care functiona cinematograful "Unirea" a costat bugetul judetului Mures 18,2 miliarde de lei vechi. Din banii alocati de CJ Mures pentru reamenajarea cladirii s-au realizat lucrari de demolare-construire si recompartimentare, inlocuire a geamurilor si a retelelor de utilitati, precum si prelungirea scenei, dar si lucrari de hidroizolatie. Aproape 6 miliarde de lei vechi au fost alocate pentru dotarea spatiului cu instalatii de sonorizare si de iluminat moderne dar si pentru achizitionarea mobilierului si a scaunelor din sala de spectacole.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă