16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMubarak contestă condamnarea sa pentru întreruperea comunicaţiilor şi îl acuză pe actualul...

Mubarak contestă condamnarea sa pentru întreruperea comunicaţiilor şi îl acuză pe actualul lider

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, condamnat pentru că a întrerupt Internetul în timpul revoltei care l-a înlăturat de la putere, a făcut apel şi l-a acuzat pe înlocuitorul său de facto, mareşalul Hussein Tantawi, că a fost implicat în această decizie, scrie Mediafax.

Mubarak, fostul său premier Ahmad Nazif şi fostul ministru de Interne Habib el-Adli au fost condamnaţi la 28 mai să plătească împreună o amendă de 90 de milioane de dolari, pentru că au “adus prejudiciu economiei” egiptene hotărând întreruperea Internetului şi a telefoniei.

Unul dintre avocaţii lui Mubarak, Mohammed Abdel Wahab, a declarat presei că clientul său a făcut apel joi la Înaltul tribunal administrativ.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată de o comisie prezidată de Nazif şi compusă din mareşalul Hussein Tantawi, la vremea aceea ministru al Apărării, Habib el-Adli, şeful diplomaţiei Ahmed Aboul Gheit, ministrul Informaţiilor Anas el-Feki, cel al Comunicaţiilor Tarek Kamel, precum şi din şeful serviciilor de informaţii Omar Suleiman.

Fostul preşedinte declară că nu a decis el formarea acestei comisii, potrivit avocatului său.

O sursă militară, citată de agenţia oficială Mena, a precizat însă că mareşalul nu a avut nici o legătură cu acest caz.

Această sursă “neagă că mareşalul Tantawi ar fi fost cel care a luat decizia întreruperii comunicaţiilor în timpul revoluţiei, aşa cum s-a spus”, menţionează Mena.

“Mubarak consideră că forţele armate l-au abandonat în momentul în care el era şeful lor suprem, aşa că acum încearcă să-şi regleze conturile cu ele”, afirmase anterior Abdel Moneim Qatu, responsabil cu comunicarea în cadrul forţelor armate.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă