16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMostenitorul boierului Starcea-Mocioni va primi 1.000 ha padure s.a.

Mostenitorul boierului Starcea-Mocioni va primi 1.000 ha padure s.a.

Cetateanul englez Robert Michael de Styrcea, unicul mostenitor al boierului Starcea-Mocioni, va primi peste 1.000 de hectare de padure in comuna Valeni, Bacau, dupa ce a solicitat retrocedarea terenurilor confiscate de comunisti in 1945.
 
Primarul comunei Valeni, Ioan Stoleru, a declarat, pentru Rompres, ca reprezentantii comisiei judetene de fond funciar vor preda comunitatii locale, zilele viitoare, terenul ce va fi retrocedat cetateanului englez.

"Vom retroceda acest teren, insa vom ramane fara nicio palma de padure in comuna", a declarat primarul.

Conform actelor depuse la dosar, Robert Michael de Styrcea solicita mai multe suprafete de teren, cladiri si alte bunuri, valoarea totala a acestora depasind 190 de milioane de lei, la nivelul anului 1945.

Conform inventarului depus de avocatii care il reprezinta pe Robert Michael de Styrcea, pe primul loc s-a aflat vegetatia forestiera.

Demersurile pentru recuperarea vechilor proprietati au fost facute in urma cu doi ani, in acest timp reprezentantii lui Robert Michael de Styrcea actionand pentru obtinerea unor documente de la Arhivele Statului.

Mostenitorul boierului Starcea-Mocioni a solicitat, pentru restituire, 739 de hectare de padure, 264 de hectare de zavoi, o plantatie de nuci de 12 hectare, 50 de hectare de teren arabil, trei hectare de vie, dar si parcul dendrologic din localitate. De asemenea, acesta vrea sa intre in posesia mai multor cladiri, printre care scoala din satul Valeni, sediul primariei, dispensarul si postul de politie. In plus, Robert Michael de Styrcea mai cere un conac, trei mori, masini agricole si cateva sute de animale – 12 armasari, 24 de cai, 120 de vite, 300 de oi, 300 de porci, 24 de vaci si sute de pasari de curte.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă