14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMoscova: Studenţi care au dat bacul în locul elevilor. Şase profesori au...

Moscova: Studenţi care au dat bacul în locul elevilor. Şase profesori au fost concediaţi

La Moscova au fost daţi afară şase angajaţi ai sistemului rus de învăţământ. Profesorii care au fost implicaţi într-un scandal cu susţinerea probelor de către studenţi în locul elevilor nu au fost iertaţi. Acest lucru a fost anunţat astăzi de către primarul adjunct al capitalei, Golodeţ Olga pentru Itar-Tass.

În nord-estul Moscovei, la Şcoala nr. 958 a fost înregistrată cea mai gravă încălcare a legii la acest moment. În locul elevilor, care studiau în regim de frecvenţă redusă, au dat examenele nişte studenţi. „Acum, investigăm cazul şi circumstanţele în care a putut avea loc această greşeală din sistemul de învăţământ” – a declarat Golodeţ. De rezultatele investigaţiei depinde şi funcţia viceprimarului responsabil de învăţământul din capitala Rusiei.

Golodeţ a precizat că acest caz arată cât de necesară este înăsprirea cerinţelor pentru cei de la frecvenţa redusă şi un control mai mare asupra factorilor decizionali din instituţiile de învăţământ. În opinia sa, ar trebui implicaţi în acest proces şi observatori independenţi, dar şi persoane publice.

În plus, Golodeţ a remarcat că tinerii nu mai au aceleaşi principii, nu-şi mai pun probleme de etică. „Unul dintre studenţi este câştigătorul Olimpiadei Internaţionale de Fizică şi nu văd de ce a trebuit să facă acest lucru”, remarcă primarul adjunct.

În timpul examenelor de la Moscova au mai fost semnalate şapte încălcări legate de utilizarea telefoanelor mobile. “Telefoanele au fost sechestrate, iar utilizatorii au fost eliminaşi din examen”, a mai spus Olga Golodeţ. De ademenea au fost înregistrate şi nouă cazuri în care s-au folosit surse de pe internet.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă