12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAcord aerian Statele Unite-Rusia posibil "în următoarele zile"

Acord aerian Statele Unite-Rusia posibil “în următoarele zile”

UPDATE 23:58  Un protocol de acord ar putea fi “semnat și aplicat în următoarele zile“, susține un responsabil american după o a treia sesiune de discuții prin videoconferință între americani și ruși. 

***

Ministerul rus al Apărării a anuțat, miercuri seara, după o a treia rundă de negocieri, că militarii Federației Ruse și cei ai Statelor Unite sunt aproape de un acord pentru a evita coliziuni aeriene deasupra Siriei, relatează AFP, preluat de Agerpres. Coabitarea celor două puteri militare pe cerul sirian a ridicat temeri legate de incidente cu consecințe imprevizibile, amintește France Presse.

Vedem o apropiere a pozițiilor noastre cu privire la punctele cheie ale viitorului document. Am fost de acord asupra procedurii pentru acțiuni viitoare“, a declarat ministerul, citat de agențiile de presă ruse.

Rusia efectuează de la 30 septembrie la rândul ei lovituri aeriene împotriva rebelilor în Siria, pentru a sprijini regimul lui Bashar al-Assad, fiind unul dintre principalii lui aliați. Statele Unite conduc la rândul lor o largă coaliție ce bombardează de peste un an în Siria și Irak gruparea jihadistă Statul Islamic.

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă