15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMonumentele funerare ale soldatilor rusi vor fi refacute la Arad

Monumentele funerare ale soldatilor rusi vor fi refacute la Arad

Sute de monumente funerare care apartin soldatilor rusi morti in al doilea razboi mondial, amplasate in Cimitirul “Pomenirea” din municipiul Arad, au fost refacute in totalitate. Ele au fost reamenajate la cererea Ambasadei acestei tari de la Bucuresti.
Lucrarile de refacere a monumentelor funerare au inceput in urma cu o luna si sunt aproape de finalizare.
In acest sens, o comisie a Ambasadei Rusiei se va deplasa la Arad pentru a verifica modul in care au fost executate lucrarile.
Totodata, autoritatile locale din Arad au promis ca vor cauta fonduri si pentru renovarea mormintelor care apartin eroilor romani cazuti pe front.
Pentru acest lucru, Primaria vrea sa obtina fonduri de la Ministerul Culturii. Dar, pana atunci administratia va aloca bani de la bugetul local pentru ingrijirea mormintelor.
In Cimitirul “Pomenirea” au fost inhumati peste 1.000 de militari romani si rusi, care au murit in luptele din cel de-al doilea razboi mondial.

Cele mai citite

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă