19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMonica Macovei: România este aptă să intre în spaţiul Schengen

Monica Macovei: România este aptă să intre în spaţiul Schengen

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri seara pentru Agerpres că România este pregătită să adere la spaţiul Schengen, însă cu condiţia menţinerii Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

 

“România este pregătită să intre în spaţiul Schengen. Cred că în anul acesta vom intra cel puţin cu spaţiul aerian, adică aeroporturile. În paralel cu intrarea în spaţiul Schengen, personal doresc menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru a feri judecătorii şi procurorii care anchetează, condamnă şi fac dosare cu politicieni şi a-i feri de influenţa clasei politice. Cred că menţinerea MCV-ului va oferi toate garanţiile şi celorlalte state care mai au dubii cu privire la activitatea justiţiei din România sau lupta anticorupţie. Cred că cele două merg împreună în acest sens: să intrăm în spaţiul Schengen şi să se menţină MCV. De altfel, în ultimul an se văd roadele anilor anteriori de anchete. Am început să avem soluţii în dosarele cu politicieni, sigur, nu suntem întotdeauna fericiţi cu soluţiile, dar măcar se adoptă soluţii pentru că sunt dosare ce stau pe rolul instanţelor de patru-cinci ani, şi nu se întâmplă nimic în ele. Acum, măcar avem soluţii datorită faptului că MCV-ul a tot criticat lipsa de soluţii. Practic, datorită MCV-ului am reuşit să avansăm cu aceste dosare”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul s-a aflat miercuri în municipiul Baia Mare într-un turneu de informare publică pe tema justiţiei şi anticorupţiei.

Cele mai citite

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă