21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialMonica Macovei: "Oamenii trebuie să iasă în stradă şi să îşi apere...

Monica Macovei: “Oamenii trebuie să iasă în stradă şi să îşi apere Codul Penal”

“Oamenii trebuie să iasă în stradă şi să îşi apere Codul Penal. Să spună că nu vor super-imunitate pentru aleşi”, a spus Monica Macovei, vineri, la B1TV, în cadrul emisiunii Evenimentul Zilei.

În legătură cu parlamentarul Gheorghe Coman, prins în flagrant în timp ce lua şpagă, Monica Macovei spune că “Asemenea oameni nu au ce căuta în Parlamentul României. Oamenii trebuie să ştie că nu trebuie să aleagă astfel de oameni. Doamne fereşte să facă vreo lege”,

“Cred că se va mai repeta atacul la statul de drept. USL nu cedează. A mai încercat să facă asta. Sunt convinsă că nu se opresc pentru că sunt foarte mulţi care trebuie să scape de închisoare. Sunt câteva sute. Vin alegerile. Sunt mulţi primari care trebuie să scape de conflictul de interese, să dea contracte firmelor lor sau prietenilor. Acele contracte vor fi mult mai scumpe. Oamenii vor plăti pentru ele”, a mai spus Monica Macovei Monica Macovei.

“Acum a fost presiune publică, de aceea au amânat. Sunt convinsă că o să găsească alte uşiţe care să ducă la super-imunitatea parlamentarilor”

“Şedinţa s-a făcut noaptea, pentru ca a doua zi să nu se ştie ce se votează. Textele sunt scrise de mult. Mie îmi e teamă că unele modificări care vor afecta Justiţia vor fi luate foarte curând”

“Nu ştiu de ce a plecat Avocatul Poporului. Fie a plecat pentru că are limite. Poate că ştie că se pregăteşte ceva. Sau poate că i s-a spus să plece. Sunt speculaţii”

Codul Penal

“Vor fi multe legi judiciare – printre care şi legea pedepselor şi Codul Penal – care vor fi discutate de Parlament în perioada imediat următoare”

“PSD nu a votat pentru nicio lege juridică atât timp cât era PDL la conducere. Acum umblă la Codul Penal. Au decis să ţină instituţiile – pentru că ţipă cei de la Bruxelles -, dar se scot pe ei”.

“USL-ului nu îi pasă de ce crede UE. Premierul Ponta şi ministrul de externe Corlăţean au spus că nu îi interesează Schengen. E o dovadă în acest sens”.

“Oamenii trebuie să iasă în stradă şi să îşi apere Codul Penal. Să spună că nu vor super-imunitate pentru aleşi. Dacă ne bazăm mereu pe ce ne zic cei din afară, nu rezolvăm nimic”.

“Cine va fi directorul TVR va sluji interesele USL la alegerile din 2014. Stelian Tănase sper să nu facă asta, deşi e foarte grav că a scris asta pe bloc. În 2012 a fost unul dintre cei care a semnat acea scrisoare care susţinea că în România nu se dă un atac la statul de drept”.

“Eu nu cred în cineva care azi spune asta şi mâine alta. Nu cred în rebranduirea lui Crin Antonescu. Ar fi trebuit de la bun început să se opună. Ei au votat superimunitatea. Unde e eroismul? De ce ai votat prima oară?”.

 

“Ştiu că se discută despre o apropiere în PDL şi PNL, dar fără Crin Antonescu. E posibilă o astfel de idee”.

“PNL trebuie să răspundă pentru lucrurile pe care le-au făcut. Atât liberalii, cât şi cei din PSD vor să nu intre la închisoare”.

“A fost un atac nedrept şi care m-a întristat. Eu mi-am spus că nu am să îl răspund la atacul lui Traian Băsescu pentru că am fost pe acelaşi drum, pentru că nu am să mă dezic de acest om care a reformat Justiţia”.

“Voi pe liste la alegerile europarlamentare. Eu nu am fost să negociez acest lucru. Nu am nevoie. Am 91 de rapoarte în Parlamentul European, cred că al doilea român are cinci. În 2010, am terminat pe primul loc.

Monica Macovei a vorbit, vineri, B1Tv despre atacul USL împotriva statului de drept din ultimele zile

Cele mai citite

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă