11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMoldomin polueaza, desi nu mai produce de cinci luni

Moldomin polueaza, desi nu mai produce de cinci luni

» Societatea din judetul Caras-Severin a fost amendata cu 100.000 de lei de catre comisarii Garzii de Mediu

Societatea Moldomin Moldova Noua continua sa polueze cu toate ca activitatea de productie a fost oprita in urma cu cinci luni. Comisarii Garzii de Mediu Caras-Severin au amendat, in aceasta saptamana, societatea cu suma de 100.000 de lei. Conducerea institutiei care se ocupa de supravegherea calitatii mediului sustine ca, in pofida avertismentelor date de-a lungul timpului, Moldomin nu a luat masurile necesare stoparii poluarii cu emisii de praf de cupru rezultat din procesul tehnologic. Totodata, comisarii Garzii au solicitat conducerii realizarea urgenta a unui sistem de conducte care sa imprejmuiasca iazul de decantare Tausani, astfel incat acesta sa fie udat in permanenta cu apa din Dunare, aflata in apropierea iazului. Vantul care a suflat cu intensitate in urma cu cateva zile a purtat emisiile de la Tausani pana la o distanta de 25 de kilometri in aval de Moldova Noua, fiind resimtite si de locuitorii de pe malul drept al fluviului, sarbii din Velisko Gradiste.
Sanctiunea a fost data intr-un moment in care exploatarea miniera nu-si mai desfasoara activitatea de aproape cinci luni, cand au fost disponibilizati 800 de mineri.
"Noi nu lucram de la sfarsitul anului trecut si, ca atare, nu vad de unde am putea scoate atatia bani. Cel mai probabil, vom contesta amenda in instanta. Asa am procedat si pana acum si, aproape de fiecare data, am avut castig de cauza. Exista o lege a minelor care reglementeaza intreaga activitate a acestui sector important si, in plus, nu suntem noi vinovati ca statul nu a avut bani ca sa amenajeze instalatii nepoluante", a declarat inginerul Victor Tiugan, directorul general al Moldomin.
Societatea este unul dintre cei mai mari poluatori din judetul Caras-Severin, alaturi de Ductil Steel Buzau, care are un punct de lucru la Otelu Rosu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă