24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica...

Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica din Viena

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena, informează Agerpres.

 

Intervenţia complexă se va face cu aparatură ultramodernă, de care nu dispun, în prezent, clinicile de specialitate din România, potrivit medicilor de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca, unde înaltul ierarh a urmat un tratament, începând cu ultima parte a lunii decembrie.

Medicii afirmă, totodată, că având în vedere vârsta înaltului ierarh, nu era indicată o procedură clasică de intervenţie pe cord deschis.

Prof. univ. dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca, a declarat că a discutat cu şeful secţiei de cardiologie de la AKH, prof. dr. Gerald Maurer, care i-a relatat că au început investigaţiile şi după finalizarea lor se va lua o hotărâre.

“Mitropolitul Bartolomeu Anania are mai multe afecţiuni cardio-respiratorii, leziuni coronariene şi valvulare care au impus o atitudine de urgenţă”, a subliniat prof. dr. Mihai Lucan.

Potrivit reputatului medic clujean, puseurile de edem pulmonar care afectează de mai multă vreme starea sănătăţii mitropolitului au apărut ca urmare a unei stenoze de valvă aortică, accentuate odată cu trecerea timpului.

ÎPS Bartolomeu Anania, în vârstă de 89 de ani, a fost transportat, vineri, la Viena, cu un avion sanitar, în cele mai bune condiţii.

Cele mai citite

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă