11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMitică Dragomir și omul de afaceri Mihai Corbu, reținuți pentru 24 de...

Mitică Dragomir și omul de afaceri Mihai Corbu, reținuți pentru 24 de ore, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

UPDATE: Omul de afaceri Mihai Corbu a fost reținut pentru 24 de ore, conform B1 TV.

UPDATE. Dumitru Dragomir a fost reținut pentru 24 de ore, pentru că ar fi luat comisioane fictive din vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I de fotbal.

Dragomir va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE. A început urmărirea penală în dosarul LPF. Dumitru Dragomir este urmărit penal, anunță B1TV

”Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.

De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale.

În cauză s-a început urmărirea penală.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti” se arată într-un comunciat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

—-

UPDATE. Răzvan Burleanu, șeful LPF: Apreciez colaborarea dintre investigațiile jurnalistice și instituțiile statului. Ancheta a pornit după ce în presa sportivă  s-a dezvăluit modul în care s-au făcut tranzacțiile.

UPDATE. Potrivit GSP, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a confirmat că se fac percheziţii la domiciliul lui Dumitru Dragomir şi la sediul firmei Capital Properties şi că nu se fac percheziţii la sediile RCS sau Digi. ”Acum două săptămîni, Parchetul a cerut GSP articolele publicate în legătură cu drepturile TV. Acestea au fost expediate procurorilor, în acelaşi format pe care cititorii ziarului l-au putut parcurge în iulie 2011, cînd GSP a descoperit firma intermediară a drepturilor TV”, mai scriu jurnaliștii GSP.

Capital Properties este deţinută de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tărău.este firma care a luat comisionul de 2,25 milioane de euro de la Ligă pentru vînzarea drepturilor TV. 


 

UPDATE. La audieri, la Poliția Capitalei, a mai fost adus și omul de afaceri Radu Arhire.

—-

UPDATE. Mitică Dragomir: ”E cearta mea cu televiziunile. Nu cred că o să fiu reținut. Abuzuri se fac destule. Eu am documente. Sunt acoperit de hârtii cât trăiesc și de pământ după ce mor. Au luat saci cu documentele mele de vânzare cumpărare pentru imobilele vândute. Am fost somnoros când au venit procurorii. Când mi-au spus că vin să facă percheziție, eu ce să le fac. Mă duc la audieri”.

„Nu, numai mâncătorii de rahat spun că am luat bani. Asta e cearta mea cu televiziunile. M-am certat cu toți, ei se ceartă între ei. Să-și facă datoria. Toată lumea vorbește, dar asta este, ce să facem. Au luat actele mele de vânzare cumpărare ale caselor pe care le-am vândut, ale blocurilor”, a mai spus Dragomir.

UPDATE. Persoane importante din lumea fotbalului, vizate de anchetă. Potrivit unor surse judiciare, Mitică Dragomir ar fi în atenția anchetatorilor. Polițiștii fac percheziții la locuința acestuia și la domiciliile altor șase persoane, care aveau firme fantomă.

Încă un scandal în fotbalul românesc. Polițiștii și procurorii fac percheziții la Liga Profesionistă de Fotbal. 7 persoane urmează să fie aduse la audieri la Poliția Capitalei.

”La această oră, Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, face 11 percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi pune în aplicare şapte mandate de aducere pe linia combaterii infracțiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Acţiunea Poliției Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal”, se arată într-un comunicat al poliției.

Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă