13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialMit DEMONTAT: Mașinile noi, mai FIABILE decât bijuteriile anilor 70'-80'. Cum să...

Mit DEMONTAT: Mașinile noi, mai FIABILE decât bijuteriile anilor 70′-80′. Cum să atingi 400.000 km!

Americanii demontează un mit conform căruia mașinile mai vechi, în special cele din anii 70′-80′ ar fi mult mai fiabile decât cele noi. Dacă sunt respectate câteva sfaturi, șoferii pot ajunge și la 400.000 km cu același motor.

Media de vârstă a mașinilor din parcul auto american a crescut față de acum 20-30 de ani, în prezent fiind atinsă vârsta record de 11,5 ani. Cu toate că o cauză o reprezintă și criza economică, motiv pentru oamenii nu au mai cumpărat la fel de ușor mașini ca înainte, vârsta medie a crescut și datorită fiabilității mai ridicate, potrivit unul raport al IHS, citat de CBS.

Citește și TOP 5 Mașini noi care au rupt gura târgului în mediul online. Nume surpriză în lupta cu Mercedes și Renault

Conform specialiștilor americani media de vârstă a mașinilor ar putea fi chiar mai ridicată deoarece majoritatea modelelor din prezent sunt făcute să ruleze până la 400.000 de km fără probleme majore. “Media vârstelor mașinilor care circulă pe șosele e ridicată grație creșterii calității automobilelor”, spune Mark Seng, specialist la IHS Automotive.

Citește și FOTO. Noul Audi S8 Plus, cel mai rapid A8 din istorie! Bestia de 600 CP care atacă Seria 7 și Clasa S

Mulți dintre proprietari fac doar o treime din km pe care motorul mașinii lor i-ar putea duce, după care preferă să vândă autovehiculul pentru a lua unul de producție mai nouă.

Există câteva reguli, general valabile, care dacă sunt respectate pot face ca mașina să ruleze optim până la câteva sute de mii de km, fără a fi nevoie de investiții majore.

Vezi în galeria foto de mai sus cele 5 SFATURI ale specialiștilor americani pentru șoferii din întreaga lume

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Simion, mesaj video la Congresul extraordinar al AUR de la Alba Iulia

Președintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a lipsit de la Congresul Extraordinar al partidului organizat astăzi la Alba Iulia, acesta adresându-se delegaţilor...

Messi nu se oprește! Argentinianul, gata să participe și la CM 2026

Lionel Messi și-a exprimat dorința de a participa la Cupa Mondială de fotbal din 2026 și a subliniat că acesta ar fi un obiectiv...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă