16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialMisterul morţii unei regine a Hollywoodului

Misterul morţii unei regine a Hollywoodului

Asasinarea influentei publiciste Ronni Chasen, un simbol în Cetatea Filmului, pare scenariul unui thriller de la Hollywood: în mijlocul nopţii, în cartierul exclusivist Beverly Hills, o femeie de succes este găsită împuşcată în maşina ei. Nu există suspecţi şi nici motive evidente.

Moartea învăluită în mister a lui Ronni Chasen, agentul unor staruri de primă mână de la Hollywood, precum Michael Douglas, Morgan Freeman sau Steve Martin, a bulversat lumea filmului şi opinia publică de peste Ocean. 

Ronni Chasen, în vârstă de 64 de ani, a fost împuşcată mortal pe Sunset Boulevard, în timp ce se afla în automobilul ei, la doar câteva minute după ce plecase de la petrecerea organizată la Hollywood cu ocazia premierei musicalului „Burlesque”, ale cărui protagoniste sunt Cher şi Christina Aguilera. Ronni Chasen a fost împuşcată de cinci ori, iar automobilul ei, un Mercedes E350 negru, s-a ciocnit de un semafor de pe Sunset Boulevard. Publicista a decedat, la scurt timp, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles.

Campanie pentru filme de Oscar

Ronni Chasen se ocupa în această perioadă de campaniile de promovare a filmelor implicate în cursa pentru premiile Oscar şi făcea lobby pentru ca lungmetrajul „Alice în Ţara Minunilor” să fie nominalizat la categoria „cel mai bun film”, iar Michael Douglas să fie nominalizat la categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”, pentru „Wall Street – Banii sunt făcuţi să circule”. Ronni Chasen era o „instituţie” în Cetatea Filmului. Se spune că britanicul Julian Fellowes a câştigat Oscarul pentru scenariul de la „Gosford Park” după ce a angajat-o pe Chase, în timp ce scenaristul Peter Morgan a recunoscut că a ratat un Oscar pentru pelicula  „Queen”  pentru că a mizat pe compania Miramax, şi nu pe Ronni Chasen.

„Ronni era iubită şi respectată de toată lumea”

Apropiaţii specialistei în PR  sunt cu atât mai şocaţi cu cât publicista era o persoană carismatică. Chasen era nemăritată şi nu avea copii. Şi-a concentrat întotdeauna atenţia pe carieră. O prietenă a publicistei declară: „Ronni era iubită şi respectată de toată lumea. Era parte a acestei industrii, care însemna totul pentru ea. Nu avea duşmani”. La rândul său, fratele victimei, Larry Cohen, regizor şi scenarist, spune: „Îşi trata clienţii ca pe membrii propriei familii”. După aflarea tragicei veşti, câştigătorul premiului Oscar actorul Morgan Freeman a mărturisit: „Am avut plăcerea de a lucra cu Ronni pentru «Driving Miss Daisy». Eram prieteni înainte de această colaborare. Era o persoană pe care o admiram nespus şi va rămâne veşnic în amintirea mea”.

Nici un suspect

Până acum, nici un scenariu lansat de presă sau de detectivi nu pare să se lege şi să conducă spre un posibil suspect. Autorităţile au percheziţionat casa victimei din Los Angeles, însă nu au găsit nici o probă. Deocamdată, nu există motive evidente sau suspecţi, au spus poliţiştii. Printre posibilele scenarii lansate de presă se numără cel al unui conflict în trafic. Pentru a adânci misterul crimei, un geam al maşinii a fost găsit spart, însă nu există urme de glonţ în parbriz, iar poliţiştii spun că asasinul ar fi putut fi oriunde, inclusiv în maşină. Ei cercetează acum imagini video înregistrate de camerele de luat vederi din apropiere. „Mi se pare fără sens, poşeta ei era încă acolo”, a spus o prietenă a publicistei, precizând că nu a fost vorba despre un jaf. Beverly Hills este considerat unul dintre cele mai sigure cartiere din LA. „Am crescut în acest oraş şi în toţi anii ăştia am văzut multe lucruri ciudate care s-au întâmplat, dar asta depăşeşte orice”, a declarat pentru NY Times o localnică de 73 de ani.

100.000 de dolari recompensă

Potrivit cotidianului Daily Mail, ultimul apel de pe telefonul publicistei a fost un mesaj vocal dat la birou, cu şase minute înainte de a fi omorâtă, pentru a trasa echipei o listă de priorităţi pentru a doua zi. O companie din industria de film, unul dintre clienţii lui Ronni Chasen,  oferă o recompensă de 100.000 de dolari celui care poate oferi informaţii despre ucigaşul publicistei.

Cine a fost Ronni Chasen?

Ronni Chasen a crescut în suburbiile New Yorkului, tatăl ei fiind agent imobiliar, iar mama – casnică. În tinereţe a jucat în câteva telenovele, dar, cu toate astea, apropiaţii susţin că era făcută pentru publicistică. Chasen şi-a început cariera la Hollywood în urmă cu 30 de ani, lucrând iniţial pentru filme de ca­tegoria B. În anii ’90 a fost numită vicepreşedinte de publicitate al companiei Metro Goldwyn Mayer, iar ulterior şi-a înfiinţat propria firmă de PR, Chasen & Co.,  ocupându-se de diferiţi artişti, dar specializându-se în cele din urmă pe compozitorii de muzică de film. Printre filmele pe care le promova compania ei se numără: „Alice in Wonderland”, „Crazy Heart”, „Brothers”, „The Curious Case of Benjamin Button”, „He’s Just Not That Into You”, „I Love You Man”, „Doubt”, „The Wrestler”, „Sweeney Todd”, „There Will Be Blood”, „Babel”, „Dreamgirls,” „Little Miss Sunshine”, „Walk The Line”, „Charlie and the Chocolate Factory”.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă