11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMişcarea Populară cere demiterea rectorului Epure

Mişcarea Populară cere demiterea rectorului Epure

Conducerea Partidului Mişcarea Populară filiala Constanţa susţine că Dănuţ Epure, rectorul Universităţii Ovidius, trebuia demis din funcţie, nu suspendat. În opinia preşedintelui interimar, Claudiu Palaz, suspendarea este o acţiune de compromis şi nu are suport legal, nefiind prevăzută de Legea educaţiei naţionale şi nici de Carta Universitară. PMP îl somează, printr-o adresă oficială, pe ministrul Educaţiei Naţionale să respecte Legea educaţiei nr. 1/2011, mai precis art. 312 – 315 şi să desemneze o comisie de analiză care, în urma cercetării abaterii disciplinare săvârşite, să îl demită pe rectorul Epure. ”Comisia respectivă trebuie să procedeze la investigarea abaterii disciplinare săvârşite de Epure Dănuţ, dar şi la identificarea de urgenţă a persoanelor care au colaborat sau permis săvârşirea infracţiunilor pentru care acesta este cercetat. Avem în vedere atât echipa de prorectori desemnată de acesta, cât şi persoanele cu specializarea necesară pentru rezolvarea subiectelor de la facultatea de farmacie. Prin omisiunea desemnării comisiei de analiză, MEN nu numai că împiedică identificarea complicilor şi înlăturarea acestora, dar împiedică şi Senatul universităţii să aplice o sancţiune proporţională cu faptele săvârşite. Iar unica sancţiune prevăzută de Legea educaţiei naţionale pentru asemenea fapte este demiterea din funcţia de conducere”, se arată în comunicatul partidului.

Reamintim că, la data de 30 iulie 2013, rectorul Universităţii  Ovidius – Constanţa, Epure Dănuţ, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, iar în data de 31 iulie a fost arestat pentru intervalul maxim de 29 de zile prin hotărârea Tribunalului Bucureşti.

Reţinerea, respectiv arestarea au fost determinate de suspiciunea săvârşirii a trei infracţiuni de luare de mită, în legătură directă cu profesia de dascăl şi funcţia de rector al Universităţii „Ovidius”. Conform comunicatului oficial al DNA, faptele au fost săvârşite în perioada august 2012 – iulie 2013, ceea ce, dacă se confirmă, dovedeşte o activitate infracţională extrem de periculoasă, continuată pe o perioadă îndelungată de timp, şi înclinaţia rectorului pentru fapte de corupţie.

Imagine de ”El Dorado”

”Partidul Mişcarea Populară filiala Constanţa consideră că Ministerul Educaţiei Naţionale a încălcat flagrant legea prin omisiunea desemnării comisiei de analiză, permiţând întinarea numelui şi renumelui celei mai prestigioase universităţi din sud-estul ţării şi perpetuarea imaginii ei de „El Dorado” al celor  interesaţi să-şi obţină diplome prin fraudă”. Claudiu Palaz, preşedinte interimar PMP Constanţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă