20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMircea Basescu: Energy Holding a facut oferta in ianuarie 2005

Mircea Basescu: Energy Holding a facut oferta in ianuarie 2005

Reprezentantii firmei Energy Holding i-au facut o oferta din proprie initiativa pentru furnizarea de energie electrica ieftina, la inceputul anului 2005, a declarat astazi Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, intr-o conferinta de presa.

Administratorul societatii Plus Food SRL Constanta, Mircea Basescu, a declarat ca episodul contractarii de energie electrica ieftina pentru fabrica de preparate din carne de pui, pe care o conduce, a debutat in luna ianuarie 2005, cand a fost contactat de reprezentantii societatii Energy Holding, pentru a-i propune incheierea unui contract comercial prin care sa cumpere curent electric sub pretul celui livrat de compania de stat RENEL.

"La vremea respectiva a sosit o delegatie a firmei Energy Holding la Constanta si au prospectat piata marilor consumatori. Au purtat discutii mai intai la Administratia Porturilor Maritime, dar din cauza birocratiei nu au incheiat nici un angajament preliminar. De acolo au fost indrumati catre principalii consumatori de pe platforma portuara si astfel ne-au vizita fabrica pentru a se informa de necesitatile energetice pe care le avem, dar au fost si la Santierul Naval Constanta, insa nu stiu daca Bosanceanu a incheiat contract cu ei. Noi am incheiat apoi contractul in vara si de abia in septembrie cred ca m-am intalnit prima si singura data in mod oficial cu Bogdan Buzaianu. Ulterior ne-am regasit intamplator la Clubul Bamboo din Bucuresti, unde eram la o petrecere cu sotia si cu niste prieteni", a declarat Mircea Basescu.

Fratele presedintelui a mai precizat ca anterior semnarii contractului cu firma Energy Holding pentru achizitionarea de energie electrica ieftina, la pretul de 87 USD, a incercat, tot in anul 2005, prin intermediul directorului tehnic al societatii Plus Food SRL, sa cumpere energie electrica de la companiile Hidroelectrica si Nuclearelectrica, dar a batut in zadar 'la porti inchise'.

"De altfel, sincer sa fiu, mi se parea oarecum si ireal sa poti cumpara energie electrica la pretul de 22 USD, cum o vinde Hidroelectrica, cand cel mai ieftin pret de pe piata era de 82 – 84 USD, cum vindea Energy Holding si Elcomex. Eu insa sunt linistit si multumit ca am facut o afacere buna si cinstita pentru firma la care lucrez si am fost apreciat de patronii olandezi. Cat despre fantezia ca Plus Food ar putea vinde energie electrica, nu am ce comenta. Contractul pe care l-am primit si l-am semnat era unul standard si era formulat in acest sens, dar pentru a vinde energie electrica ar trebui ca firma sa aiba acest obiect de activitate si sa indeplinesti multe alte conditii. Este hilar!", a conchis Mircea Basescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă