„Curry” este mâncarea de bază din casele thailandezilor, deşi s-a născut în India şi Pakistan şi a fost adusă în Asia de Sud-Est de imigranţii din cele două ţări. Totuşi, felurile de mâncare făcute cu pastă de curry în Thailanda sunt destul de diferite de cele din India.
Ce este curry?
În esenţă, acest fel de mâncare se bazează pe pasta de curry, care este un amestec din mai multe ierburi, legume şi condimente cum ar fi ardei iute, lemon grass, galangal, usturoi, kaffir lime, sos de creveţi etc. “Red curry” este doar unul dintre zecile de feluri de curry folosite în bucătăria thailandeză. Această pastă poate fi cumpărată şi din magazinele româneşti.
“Red curry cu pui şi bambus” poate fi gătită foarte uşor, iar majoritatea ingredientelor pot fi cumpărate de la rafturile cu mâncare exotică din hipermarket-uri.
Ce-ţi trebuie (pentru patru porţii)?
-400-500 grame de piept de pui dezosat
– 2 cutii de lapte de cocos
– trei linguri de pasta “red curry” (se găseşte în hipermark-uri, Mega Image etc)
– o pungă cu boabe de mazăre – ardei iute – un borcan de felii de bambus
– ulei din nucă de cocos (se poate face şi cu ulei obişnuit)
– o linguriţă de zahăr
– o jumătate de linguriţă de sare de mare
– frunze de kaffir lime (în hipermarket-urile din România nu se gasesc decât uscate)
– sos de peşte (opţional, în loc de sare) ...continuarea pe TravelZoom.ro.