15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMinore sechestrate în garsoniera lui Butoane

Minore sechestrate în garsoniera lui Butoane

Dacă acum o lună autorităţile locale spuneau că membrii clanului Butoane nu fac parte din crima organizată, ieri unul dintre interlopi a fost reţinut deoarece obliga minore să se prostitueze.

 

Dan Grecu, fiul cel mic al liderului interlop giurgiuvean Octavian Grecu. era considerat până ieri „cel mai liniştit” membru al clanului Butoane. În mediile interlope chiar i se spunea „fetiţa familiei”. Locuitorii din Giurgiu au aflat însă recent că tânărul chiar se ocupa la propriu cu „fetiţe”. Ieri dimineaţă, Butoane jr. a fost vizitat de  procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), care l-au surprins în timp ce folosea minore pentru prostituţie. Conform surselor din DIICOT, garsoniera cu pricina era practic folosită exclusiv pentru astfel de activităţi.

Aceleaşi surse spun că atunci când minorele refuzau să întreţină relaţii intime pentru bani, Butoane şi complicii lui „le băteau, sau chiar le drogau”. Ajutoarele lui Butoane jr. în traficul cu carne vie sunt potrivit anchetatorilor alte două persoane, un bărbat şi o femeie, care se ocupau cu racolarea tinerelor. „Este vorba de fete foarte sărace, de la ţară. Apoi, toţi cei trei interlopi aranjau prin telefon vizitele clienţilor din Giurgiu”. Conform surselor noastre, garsoniera era amenajată modest, fiind amplasată  în zona Tineretului, un fel de Ferentari de Giurgiu”.  Conform Nadinei Spînu, purtător de cuvânt al DIICOT, interlopul „Ciulin” percepea tarife pentru fete sume cuprinse între 30 şi 100 euro, după client.

Luat în vizor după moartea baschetbalistului american

Intensificarea operaţiunilor de monitorizare a activităţilor clanului „Butoane”, vine după uciderea baschetbalistului american Chauncey Hardy, într-o discotecă, de către membrii grupării interlope. Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, în prezent arestat preventiv pentru 29 de zile, apare pe site-ul de socializare „facebook”, în fotografii, alături de Dan Grecu poreclit „Ciulin” şi de „Floricel”, fiul mijlociu al lui Butoane.

„Căpăţână”, „Floricel” şi „Ciulin”, cei trei copii ai lui Butoane sunt cunoscuţi pentru pasiunea pe care o au pentru maşini scumpe. Mezinul deţine un
Audi negru decapotabil, cu care până ieri, când a fost ridicat de DIICOT, defila pe străzile modeste din Giurgiu.

Nimeni nu ştia, că în realitate, „fiul cel liniştit” îşi finanţa pasiunea pentru automobile din exploatarea unor copile de 14-15 ani.

„Ce mă întrebaţi pe mine?”

Clanul Butoane a intrat în atenţia publică după moartea baschetbalistului Chauncey Hardy.  A doua zi după acest eveniment, primarul Lucian Iliescu susţinea că această grupare nu se ocupa cu crima organizată „Ce mafie? Sunt nişte oameni care-şi trăiesc şi-şi fac viaţa din tot felul de alte surse”. Ieri după amiază, după reţinerea fiului cel mic al lui „Butoane” pentru exploatarea sexuală a unor minore de 14 şi 15 ani, primarul Giurgiului ne-a declarat: „Nu ştiu dom’ne. Ce mă întrebaţi pe mine? Nu ştiu nimic. Ce, sunt copiii mei? Vă rog eu mult, de acum înainte nu mă mai deranjaţi!”.  

Cele mai citite

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă