12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul rus al economiei: Proiectul Acordului de Asociere dintre Ucraina și UE,...

Ministrul rus al economiei: Proiectul Acordului de Asociere dintre Ucraina și UE, trimis Kievului și Bruxellesului

Alexei Uliukaev, ministrul rus al economiei, a anunțat, miercuri, că Rusia a trimis un ”proiect de acord” Kievului și Bruxellesului privind Acordul de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană (UE), a cărui semnare în iunie a stârnit nemulțumire la Moscova, relatează AFP, conform B1TV.

"Am pregătit și transmis colegilor noștri ucraineni și europeni un proiect de acord privind intrarea în vigoare a Acordului de Asociere" dintre Ucraina și UE, a indicat Uliukaev, în cadrul unei reuniuni cu președintele Vladimir Putin, conform unor imagini transmis de televiziunea rusă. 

Acest proiect de acord include o listă de 144 de produse rusești pentru care Moscova speră să obțină o scutire de taxe pe piața ucraineană, a adăugat el, deoarece ele sunt "cele mai sensibile pentru Rusia". 

"Iar în cazul în care colegii noștri nu dau dovadă de înțelegere, avem un mecanism pentru a ne proteja produsele împotriva riscurilor" pe care le implică, potrivit Moscovei, Acordul de Asociere dintre Ucraina și UE, a avertizat ministrul rus, fără a face alte precizări. 

"În orice caz, vă cer să căutați compromisul și să dați dovadă de flexibilitate (…), fără a depăși anumite limite", i-a cerut el lui Putin. 

Cele mai citite

România – Japonia, în „optimile” Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup, în perioada 12-14 noiembrie, la Sevilla. Conform...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă