16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Justiţiei Predoiu, la Consiliul JAI de la Luxemburg

Ministrul Justiţiei Predoiu, la Consiliul JAI de la Luxemburg

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, participă vineri la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), sesiunea Justiţie, care se desfăşoară la Luxemburg, relatează Mediafax.

Miniştrii prezenţi la reuniune vor lua în discuţie Propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind legislaţia europeană comună în materie de vânzare, despre care ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi vice-preşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding vorbeau, la începutul lunii octombrie, într-un articol comun intitulat “Legislaţie UE în materie de vânzări”.

Ei subliniau că “respectiva legislaţie va asigura acelaşi nivel ridicat de protecţie a consumatorilor în întreaga UE şi va fi axată pe domeniile unde există nevoi reale, şi anume contractele transfrontaliere şi contractele de vânzare de bunuri, care reprezintă cea mai mare parte a schimburilor comerciale din UE, precum şi contractele de vânzare de conţinut digital (…)”.

Pe agenda discuţiilor reuniunii de la Luxemburg se regăsesc, de asemenea, aspecte legate de propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind dreptul de a fi asistat de un avocat în cadrul procedurilor penale şi dreptul de a comunica după arestare.

Totodată, se va discuta propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea şi protecţia victimelor criminalităţii, precum şi propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatării sexuale a copiilor şi a pornografiei infantile, de abrogare a Deciziei-cadru 2004/68/JAI.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă