27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Justiţiei cereun control în cazul lui Carmen Bejan, studenta ucigaşă de...

Ministrul Justiţiei cereun control în cazul lui Carmen Bejan, studenta ucigaşă de la Medicină

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a cerut joi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) efectuarea de către specialiştii Direcţiei Medicale şi Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar a unui control detaliat, după ce deţinuta Carmen Bejan a născut un copil cu malformaţii, potrivit Realitatea.net.

Controlul vizează modul de aplicare a regimului de detenţie, respectiv, acordarea drepturilor la vizită, inclusiv vizita conjugală, pachete, alimentaţie şi asistenţă medicală (consultaţii medicale, tratamente, evaluări periodice în sistemul penitenciar şi în reţeaua sanitară publică), potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

De asemenea, rezultatele verificărilor pe linie medicală vor fi coroborate ulterior cu cele furnizate de reţeaua sanitară publică şi, în funcţie de rezultatele controalelor de specialitate din reţeaua publică, vor fi dispuse, după caz, măsuri suplimentare corespunzătoare, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penintenciarelor au spus miercuri că deţinuta a fost monitorizată pe tot parcursul sarcinii, perioadă în care a făcut opt ecografii: cinci la Spitalul Judeţean din Arad, două la Penitenciarul Spital Rahova şi ultima la maternitatea Bucur.

Carmen Bejan a născut în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, însă copilul a murit la scurt timp, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare. Femeia a fost transferată marţi seară, în jurul orei 22.00, la Maternitatea Bucur când a prezent o primă contracţie uterină. În urma consultului, specialiştii au decis internarea pacientei la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde i s-a efectuat operaţia de cezariană.

Carmen Bejan s-a căsătorit la 11 aprilie în Penitenciarul Arad cu cu fostul deţinut Claudiu Şatran, tatăl copilui. Carmen Bejan a fost condamnată la 20 de ani de detenţie pentru uciderea unui bărbat. Tânăra şi fostul ei iubit, Raul Sergiu Florea, ambii studenţi la Facultatea de Medicină din Timişoara, au fost trimişi în judecată în noiembrie 2009 pentru uciderea unui bărbat de etnie romă. Cei doi au fost condamnaţi definitiv, anul trecut, la câte 20 de ani de închisoare, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a decis respingerea recursurilor declarate împotriva deciziei anterioare a Curţii de Apel Timişoara din acest caz, iar Carmen Bejan şi Raul Sergiu Florea au rămas cu pedeapsa de câte 20 de ani de închisoare, fiind totodată obligaţi să le plătească rudelor lui Trifu Schroth, bărbatul pe care l-au ucis şi ulterior tranşat, 40.000 de euro daune morale.

La începutul lunii ianuarie, Carmen Bejan a solicitat instanţei să o elibereze pentru a naşte în libertate. Tribunalul Arad a respins, în data de 30 ianuarie, cererea formulată de fosta studentă. Ulterior, tânăra a făcut apel la Curtea de Apel Timişoara, care a decis ca fosta studentă să nască în penitenciar.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă