3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialMinistrul Agriculturii susține că de la 12 milioane de oi, s-ar putea...

Ministrul Agriculturii susține că de la 12 milioane de oi, s-ar putea face „12 milioane de plapume pentru oamenii săraci”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit la emisiunea „Viața Satului”, difuzată duminică, despre posibilitatea de a confecționa 12 milioane de plăpumi pentru “oamenii săraci” din România.

”Sunt 12 milioane de oi. Au 3 kilograme oaia? Da! O plapumă cât ar fi? 3 kilograme! Ar fi 12 milioane de plapume în România pentru săracii ăştia care sunt”, a spus el, în contextul în care a fost întrebat despre faptul că în programul de guvernare al PSD există menţionate înfiinţarea de centre de colectare a lânii.

De asemenea, Petre Daea a mai precizat că lâna are un singur dușman, molia.

Chiar dacă lâna are acest dușman, din cele spuse de ministrul Agriculturii, lâna poate fi folosită în sisteme de izolație.

“Un singur dușman are lâna. Știți care e? Molia, și aceasta acționează numai la mediul uscat! Țăranul, dacă aruncă lâna în pământ, o învârtește… când cu plugul, când cu discul, când cu semănătoarea, când cu sapa, când cu lopata… o învârtește că ea nu putrezește acolo… Și-atunci țăranul îi dă foc, îi dă foc și nici la foc n-o rezolvă, dom’le. Și-atunci, în acest produs extraordinar care poate fi, am discutat să găsim soluția valorificării în termoizolație (…) Păi, nu-i păcat?! Și în asfaltare se folosește lâna!”

Emisiunea integrală poate fi vizualizată aici:   Viața Satului

Momentul în care ministrul vorbește de lână începe la minutul 46.30 

 

 

Cele mai citite

Sindicatul Național Hidroenergetica acuză conducerea Hidroelectrica că dezinformează

Sindicatul National Hidroenergetica, membru al Federației Naționale Mine Energie, afiliată CNS Cartel ALFA, se declară revoltat de faptul că nu poate avea un dialog cu...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă