18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Agriculturii susține că de la 12 milioane de oi, s-ar putea...

Ministrul Agriculturii susține că de la 12 milioane de oi, s-ar putea face „12 milioane de plapume pentru oamenii săraci”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit la emisiunea „Viața Satului”, difuzată duminică, despre posibilitatea de a confecționa 12 milioane de plăpumi pentru “oamenii săraci” din România.

”Sunt 12 milioane de oi. Au 3 kilograme oaia? Da! O plapumă cât ar fi? 3 kilograme! Ar fi 12 milioane de plapume în România pentru săracii ăştia care sunt”, a spus el, în contextul în care a fost întrebat despre faptul că în programul de guvernare al PSD există menţionate înfiinţarea de centre de colectare a lânii.

De asemenea, Petre Daea a mai precizat că lâna are un singur dușman, molia.

Chiar dacă lâna are acest dușman, din cele spuse de ministrul Agriculturii, lâna poate fi folosită în sisteme de izolație.

“Un singur dușman are lâna. Știți care e? Molia, și aceasta acționează numai la mediul uscat! Țăranul, dacă aruncă lâna în pământ, o învârtește… când cu plugul, când cu discul, când cu semănătoarea, când cu sapa, când cu lopata… o învârtește că ea nu putrezește acolo… Și-atunci țăranul îi dă foc, îi dă foc și nici la foc n-o rezolvă, dom’le. Și-atunci, în acest produs extraordinar care poate fi, am discutat să găsim soluția valorificării în termoizolație (…) Păi, nu-i păcat?! Și în asfaltare se folosește lâna!”

Emisiunea integrală poate fi vizualizată aici:   Viața Satului

Momentul în care ministrul vorbește de lână începe la minutul 46.30 

 

 

Cele mai citite

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

VIDEO. Furtuna din Texas a mai mulți morți

Furtunile a mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem o...
Ultima oră
Pe aceeași temă