21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMinistrii hunedoreni sustin fuziunea PNL-PD

Ministrii hunedoreni sustin fuziunea PNL-PD

Vicepremierul Gheorghe Pogea si ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, sustin fuziunea dintre PNL si PD. Cei doi membrii ai Cabinetului Tariceanu au anuntat, sambata, la Deva, ca fuziunea trebuie sa se realizeze in cel mai scurt timp, apreciind ca unirea celor doua partide este posibila in acest an.
Pogea, care detine si functia de presedinte al filialei hunedorene a democratilor, a afirmat ca relatiile intre partidele Aliantei “D.A.” la nivelul judetului sunt foarte bune. Declaratia vicepremierului este, insa, una de complezenta avand in vedere ca tensiunile dintre PNL si PD la nivelul judetului au iesit la suprafata in repetate randuri si ele exista inca.
Dupa aprecierea lui Pogea, Partidul Democrat este la ora actuala cel mai puternic din Hunedoara. Acest lucru va fi probabil speculat de democrati in cazul fuziunii si va fi un instrument eficient pentru inlaturarea din fruntea formatiunii politice nou create a primarului din Deva, Mircia Muntean, care este presedintele PNL Hunedoara, cel care a creat toate momentele tensionate in interiorul Aliantei “D.A.”.
La randul sau, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a declarat ca este prematur sa se stabileasca in ce grup politic european se va afilia partidul nou creat. “Se va constitui o comisie de negocieri, in vederea fuziunii si aceasta comisie va stabili detaliile”, a spus demnitarul.
In ceea ce priveste scandalul iscat de prezenta ministrului Justitiei, Monica Macovei, la intalnirea din biroul premierului Calin Popescu-Tariceanu, cu Dinu Patriciu, cei doi lideri PD, prezenti la Deva au fost categorici. Partidul Democrat o sustine in continuare pe Monica Macovei.
“Nu s-a pus niciodata in discutie ridicarea sustinerii pentru ministrul Justitiei. Reforma in acest domeniu este foarte importanta si eu cred ca poate fi dusa pana la capat de Monica Macovei”, a adaugat Barbu.
De asemenea, vicepremierul Pogea s-a aratat foarte prost informat in ceea ce priveste domeniul sau de activitate, respectiv coordonarea ministerelor economice. Intrebat despre contractul incheiat de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) cu firma elvetiana “Va Tech”, demnitarul a raspuns foarte trasant: “Nu stiu nimic despre acest contract. Am auzit cate ceva prin presa, dar nu pot sa va spun nimic concret”.
Este, insa, greu de crezut ca vicepremierul nu are cunostinta despre un contract in valoare de 1,2 miliarde euro pe care MEC intentioneaza sa-l semneze fara licitatie cu “Va Tech” in domeniul energiei electrice. Aceeasi firma elvetiana a fost desemnata, tot fara licitatie, sa repare hidrocentrala de la Portile de Fier in anul 1997. Contractul, deosebit de pagubos pentru Statul Roman, a fost semnat de actualul premier, Calin Popescu-Tariceanu, pe atunci ministru al Industriilor.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă