15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătăţii se declară pregătit în eventualitatea apariţiei cazurilor de Ebola în...

Ministerul Sănătăţii se declară pregătit în eventualitatea apariţiei cazurilor de Ebola în România

Probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip, informează Ministerul Sănătăţii (MS) citat de Mediafax.

 

 Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat de vineri, că a luat măsurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alertă faţă de îmbolnăvirile cu virusul Ebola, conform recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Comisiei Europene (CE).

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, experţi din Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al BolilorTransmisibile şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au participat la o audioconferinţă organizată de OMS, Centrul pentru Securitate în Sănătate al Comisiei Europene, după ce OMS a decretat vineri stare de "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial". La rândul lui, comisarul european pentru Sănătate Tonio Borg a spus că este "extrem de scăzut" riscul ca epidemia de febră hemoragică Ebola să se extindă în Europa.

"Chiar dacă riscul îmbolnăvirii este foarte scăzut în Europa, totuşi autorităţile sanitare trebuie să ia măsuri pentru a interveni în eventualitatea apariţiei unui caz de Ebola. În acest context, Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' a fost desemnat ca unitatea care ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România. De asemenea, au fost desemnate responsabilităţile şi cum se va acţiona în eventualitatea apariţiei unui astfel de caz pe teritoriul României", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr.Victor Olsavszky, reprezentantul OMS în România.

 

Astfel, potrivit lui Olsavszky, autorităţile de sănătate publică vor transmite personalului medical, lucrătorilor din aeroporturi, porturi şi puncte de frontieră măsurile pentru identificarea posibilelor cazuri şi trasportatea acestora, în condiţii de securitate medicală, către Institutul "Matei Balş".

De asemenea, populaţia va fi informată cu privire la modul de a preveni îmbolnăvirea şi simptomele bolii.

Cele mai citite

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă