36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialMinisterul Apărării a lansat un concurs de SELFIE cu MARINARI. Vezi premiul

Ministerul Apărării a lansat un concurs de SELFIE cu MARINARI. Vezi premiul

Ministerul Apărării Naţionale a lansat un concurs inedit, în cinstea aniversării Zilei Marinei Române – 15 august.

Competiţia se intitulează “Selfie cu Marina Română”.

Concurenţii trebuie să-şi facă o fotografie în care să apară elemente reprezentative pentru marina militară a României. Pentru ca poza să aibă cât mai mult succes, organizatorii sugerează şi ce gen de imagine să cauţi: “dacă ai noroc, cu un marinar ori întreaga formaţie”.

Pozele realizate de concurenţi trebuie încărcate pe pagina de facebook creată cu prilejul Zilei Marinei – 2015.

Citeşte şi: Ministerul Apărării Naţionale i-a trimis un mesaj lui Connect-R. Despre ce este vorba

Organizatorii vor realiza un album foto cu toate pozele primite, iar publicul va putea da like pentru fiecare poză. Autorul imaginii din album cu cele mai multe like-uri va fi premiat cu un tricou de marinar.

Concursul de selfie cu marinari a fost primit cu mare interes, nu doar de publicul românesc. Anunţul MApN referitor la organizarea concursului a fost redistribuit şi pe pagina de Facebook a personalului american de la Deveselu. De altfel, şi militarii americani de la Deveselu fac parte tot din rândurile Forţelor Navale.

Totuşi, concursul dedicat Zilei Marinei Române acceptă doar poze legate de marina militară a României, nu de cea a altor state NATO. Americanii de la Deveselu au şi ei şansa de a participa la concurs dacă îşi fac poze cu marinari români.

După cum se ştie, una dintre cele mai celebre imagini din istoria fotografiei şi, în acelaşi timp, din istoria războiului a avut, drept personaj central, un marinar. Imaginea a fost realizată la New York la data de 14 august 1945 – ziua victoriei Statelor Unite împotriva Japoniei. Partenera din fotografie a marinarului american a fost o asistentă medicală.

Citeşte şi: FOTO. “Exploratori” americani în Oltenia. Deveselu este singura unitate a US Navy inaugurată în ultimii 30 de ani

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă