18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialMilitarul român ucis în Afganistan, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Militarul român ucis în Afganistan, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

 Sublocotenentul Mădălin Stoica, ucis vineri în timul unei misiuni în Afganistan, a fost decorat post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sâmbătă, de președintele Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială.

„În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național <<Steaua României>> în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin'', a  precizat sursa citată.



 

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor.

Mădălin Stoica a decedat vineri, în timpul unei misiuni desfășurate în Afganistan, în regiunea Kandahar. El avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.



 

Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...
Ultima oră
Pe aceeași temă