15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialMilitarul Bradley Manning a fost condamnat la 35 de ani de închisoare

Militarul Bradley Manning a fost condamnat la 35 de ani de închisoare

Militarul american Bradley Manning, găsit vinovat că a oferit sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, a fost condamnat la 35 de ani de închisoare, informează Mediafax.

Manning, în vârstă de 25 de ani, nu a putut face nicio declaraţie după ce judecătorul militar Denise Lind a anunţat sentinţa.

Manning urmează să fie exclus din armata Statelor Unite pentru dezonoare şi va suporta plata unor daune morale.

Procurorul militar Joe Morrow i-a cerut judecătorului Denise Lind “să dea exemplu, prin această sentinţă, oricărui militar care ar încerca să fure informaţii clasificate”.

Astfel, procurorul a cerut o pedeapsă de cel puţin 60 de ani de închisoare şi o amendă de 100.000 de dolari în cazul lui Manning.

Militarul american Bradley Manning, acuzat de furnizarea a sute de mii de documente clasificate site-ului WikiLeaks, a fost găsit vinovat de spionaj, dar nu şi de ajutarea inamicului, riscând peste 100 de ani de închisoare.

Manning, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit vinovat de 20 de capete de acuzare.

Militarul a recunoscut că a oferit aproximativ 700.000 de documente clasificate site-ului WikiLeaks, argumentând că intenţiona declanşarea unei dezbateri publice în materie de politică externă.

Cele mai citite

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă