14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMilitarii ruşi, pregătiţi să evacueze insulele din vecinătatea Japoniei

Militarii ruşi, pregătiţi să evacueze insulele din vecinătatea Japoniei

Militarii ruşi sunt pregătiţi să evacueze locuitorii insulelor Kurile şi Sahalin, în caz de înrăutăţire a situaţiei privind nivelul de radioactivitate înregistrată în urma exploziilor la centrala Fukushima 1, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei, relatează Mediafax.

 

“Militarii sunt pregătiţi să asigure o evacuare în timp util a militarilor, familiilor lor şi civililor din (insulele) Kurile şi Sahalin, dacă va fi nevoie”, a declarat un purtător de cuvânt al regiunii militare din Orientul Extrem rus, citat de agenţia RIA Novosti.

Această regiune militară a prevăzut că va mobiliza navele din cadrul Flotei Pacificului şi avioane militare, pentru a evacua insulele care au o infrastructură de transport limitată, potrivit aceleiaşi surse.

Vânzarea de produse care conţin iod, ce contribuie la eliminarea radiaţiilor, a înregistrat o creştere importantă în Extremul Orient, a anunţat agenţia RIA Novosti, citând o companie regională, care gestionează farmaciile.

“De duminică, cererea de medicamente antiradiaţie a crescut. Este vorba mai ales de produse care conţin iod”, a declarat un oficial din cadrul societăţii.

Criza nucleară s-a agravat marţi, în Japonia, după o nouă explozie şi un incendiu la centrala Fukushima 1, unde accidentele continuă să se succeadă, după cutremurul puternic de vineri.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă