15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMetrorex: Constructorul a refăcut utilităţile afectate în zona Eroilor

Metrorex: Constructorul a refăcut utilităţile afectate în zona Eroilor

Firma de construcţii care face lucrări pentru extinderea reţelei de metrou a refăcut utilităţile distruse în zona Eroilor, informează Metrorex, citată de Mediafax.

Au fost refăcute utilităţile afectate şi a fost consolidată suprafaţa deteriorată a carosabilului.

Ca urmare a evenimentelor produse de ruptura puţului de epuisment, care a generat fenomenele de tasare în zona Eroilor, Metrorex a notificat constructorul cu privire la măsurile urgente ce se impun a fi luate pentru rezolvarea situaţiei creată în apropierea staţiei Eroilor 2.

Astfel, constructorul care face lucrări pentru extinderea magistralei de metrou a prezentat, luni, ce intervenţii va face urgent "pentru o deplină punere în siguranţă a zonei înconjuratoare astfel încât impactul asupra cetăţenilor să fie cât mai redus".

Conform comunicatului Metrorex, până acum s-au făcut injecţii de consolidare cu mortar de ciment cu presiune scazută în terenul de sub fundaţia clădirii afectate de pe strada Eroilor Sanitari; umplerea cavităţilor ce corespund puţului deteriorat pentru a sigila în exterior pereţii mulaţi şi pentru a bloca permanent fluxul apei care a generat fenomene de tasare de teren.

"S-a realizat consolidarea generealizata a întregii suprafeţe deteriorate a carosabilului printr-o serie de perforări şi prin injectarea de mortar de ciment la adâncimi variabile, în funcţie de stratigrafie şi de nivelul pânzei freatice; execuţia unui ecran de piloţi secanţi în zona adiacentă utilajului TBM intrat deja parţial în staţie, pentru a asigura pe viitor străpungerea completa în condiţii etanşe şi în teren consolidat", au precizat reprezentanţii Metrorex.

Conform acestora, s-au făcut şi puţuri de epuisment suplimentare la staţia Eroilor 2 şi s-au refăcut utilităţile afectate de fenomenul produs.

"Asigurăm pe toţi locuitorii zonei ca S.C Metrorex S.A va monitoriza toate aceste intervenţii, care au drept scop restabilirea situaţiei pre-existente şi reluarea lucrărilor în condiţii normale", se mai arată în comunicatul de presă.

Reprezentanţii Metrorex au declarat, pentru Mediafax, că vor mai fi efectuate şi alte intervenţii în zona Eroilor de către constructor.

Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrărilor la metrou, vor fi decontate de constructor, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Alexandru Ichim.

Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din București au apărut sâmbătă, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulația în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.

Primăria Capitalei a anunţat, duminică, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...
Ultima oră
Pe aceeași temă