5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialMetafora lui Obama: "Miros de maşină nouă" pentru americani în 2016

Metafora lui Obama: “Miros de maşină nouă” pentru americani în 2016

Preşedintele american Barack Obama, a vorbit metaforic despre dorinâa americanilor privind alegerea unui nou șef al SUA în 2016 și a spus că americanii vor "miros de maşină nouă".

"Americanii vor căuta acel miros de maşină nouă", a declarat Obama râzând, în cadrul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, înregistrat vineri şi difuzat duminică, scrie Mediafax.

"Vor să conducă ceva care nu are atâţia kilometri ca mine", a adăugat președintrele SUA.

Întrebat dacă o va susţine pe democrata Hillary Clinton, el a răspuns: "Nu şi-a anunţat candidatura încă, prin urmare nu vreau să ard etape". Dar, a adăugat el, "a fost un secretar de Stat excepţional. În al doilea rând, este o prietenă". "În al treilea rând, ea şi un anumit număr de candidaţi democraţi posibili ar fi nişte preşedinţi excelenţi", a continuat Obama.

"Un anumit număr?", a întrebat jurnalistul George Stephanopoulos.

"Ceea ce mă interesează este să am un succesor democrat. Şi voi face tot posibilul pentru a ne ajuta candidatul. Dacă ea decide să candideze, cred că va fi un candidat formidabil şi că va fi un preşedinte mare", a răspuns el, conform sursei citate.

Barack Obama a anticipat că Hillary Clinton se va distanţa probabil de o parte din bilanţul său şi va avea libertatea de a propune un "nou început" ţării, ca toţi candidaţii la prezidenţiale care au acest drept.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă