19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMetafora lui Obama: "Miros de maşină nouă" pentru americani în 2016

Metafora lui Obama: “Miros de maşină nouă” pentru americani în 2016

Preşedintele american Barack Obama, a vorbit metaforic despre dorinâa americanilor privind alegerea unui nou șef al SUA în 2016 și a spus că americanii vor "miros de maşină nouă".

"Americanii vor căuta acel miros de maşină nouă", a declarat Obama râzând, în cadrul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, înregistrat vineri şi difuzat duminică, scrie Mediafax.

"Vor să conducă ceva care nu are atâţia kilometri ca mine", a adăugat președintrele SUA.

Întrebat dacă o va susţine pe democrata Hillary Clinton, el a răspuns: "Nu şi-a anunţat candidatura încă, prin urmare nu vreau să ard etape". Dar, a adăugat el, "a fost un secretar de Stat excepţional. În al doilea rând, este o prietenă". "În al treilea rând, ea şi un anumit număr de candidaţi democraţi posibili ar fi nişte preşedinţi excelenţi", a continuat Obama.

"Un anumit număr?", a întrebat jurnalistul George Stephanopoulos.

"Ceea ce mă interesează este să am un succesor democrat. Şi voi face tot posibilul pentru a ne ajuta candidatul. Dacă ea decide să candideze, cred că va fi un candidat formidabil şi că va fi un preşedinte mare", a răspuns el, conform sursei citate.

Barack Obama a anticipat că Hillary Clinton se va distanţa probabil de o parte din bilanţul său şi va avea libertatea de a propune un "nou început" ţării, ca toţi candidaţii la prezidenţiale care au acest drept.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă