11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialMerkel: Moscheile vor fi mai prezente pe viitor în peisajul german

Merkel: Moscheile vor fi mai prezente pe viitor în peisajul german

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciază că moscheile vor deveni un element curent în peisajul german şi că societatea trebuie să se pregătească de transformări legate de imigraţie, potrivit unui interviu publicat sâmbătă de Frankfurter Allgemeine Zeitung si citat de Mediafax.

“Un lucru este sigur: ţara noastră va continua să se transforme şi integrarea este o datorie pentru o societate care primeşte imigranţi”, a explicat cancelarul, în condiţiile în care integrarea, în special a musulmanilor, a devenit un subiect fierbinte în Germania, după publicarea cărţii unui oficial al Bundesbank, care ulterior a demisionat.

“De-a lungul anilor ne-am amăgit cu iluzii pe acest subiect”, recunoaşte Merkel, dar “moscheile, între altele, vor deveni un element mai prezent în peisajul nostru decât în trecut”.

Ea precizează de asemenea că imigranţii care nu vor depune suficiente eforturi pentru a se integra se pot aştepta să fie trataţi “cu fermitate” şi că vor “suporta consecinţele”.

“Nu vom putea accepta o societate paralelă în care drepturile fundamentale, de exemplu legalitatea între bărbaţi şi femei, nu ar fi o regulă. Doar Constituţia poate servi drept bază pentru a trăi împreună în toleranţă şi respect. Oricine vrea să trăiască aici trebuie să accepte acest lucru”, a subliniat cancelarul.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă