22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMerkel cere restituirea mai rapidă a imobilelor naţionalizate către cetăţenii germani

Merkel cere restituirea mai rapidă a imobilelor naţionalizate către cetăţenii germani

Premierul Emil Boc i-a spus cancelarului german Angela Merkel că statul român îşi va achita datoriile inclusiv faţă de firmele germane şi că investitorii vor fi sprijiniţi în continuare prin menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit şi parteneriat public-privat, tiar cancelarul Angela Merkel a ţinut să spună că autorităţile române trebuie să accelereze procedurile de restituire a imobilelor naţionalizate către cetăţenii germaniransmite Mediafax.

 

“În ceea ce priveşte cadrul care vizează dezvoltarea mediului de afaceri, România va continua să promoveze trei măsuri importante care vizează susţinerea atragerii investitorilor germani în ţara noastră: menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit, adoptarea legii parteneriatului public-privat ce va permite dezvoltarea unor importante proiecte comune româno-germane pentru modernizarea infrastructurii din România”, a spus Boc, la sfârşitul întâlnirii cu Angela Merkel.

El a arătat totodată că a discutat cu oficialul german despre posibilitatea extinderii cooperării bilaterale în domenii precum transporturile, turismul, agricultura, energia regenerabilă.

“Am discutat şi despre faptul că statul român face toate eforturile ca să îşi onoreze obligaţiile financiare pe care le are faţă de firme, inclusiv faţă de firmele germane, astfel încât datoriile pe care statul le are faţă de aceste firme să nu constituie un element de blocaj în economie”, a adăugat Boc.

Cancelarul german Angela Merkel i-a transmis premierului Emil Boc, în discuţia avută la Guvern, că autorităţile române trebuie să accelereze procedurile de restituire a imobilelor naţionalizate către cetăţenii germani, arătând că actualul cadru juridic care reglementează această problemă este dificil.

“În ceea ce priveşte aşteptările cetăţenilor germani privind cererile de restituire, am vorbit ca acestea să fie promovate mai grabnic, deşi există o materie juridică destul de dificilă”, a spus Merkel, la finalul discuţiei cu Boc.

Merkel se va mai întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă