16.3 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialMedicul Radu Zamfir a plecat într-o nouă misiune de prelevare de organe,...

Medicul Radu Zamfir a plecat într-o nouă misiune de prelevare de organe, prima după accidentul aviatic

Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni, împreună cu o echipă de alţi medici de la Bucureşti, a ajuns joi, la miezul nopţii, la Spitalul Judeţean din Sibiu, pentru o operaţie de prelevare de organe.

Ambulanţa cu care a sosit echipa de medici a ajuns la Spitalul Judeţean chiar la miezul nopţii,iar cadrele medicale au descărcat întreg echipaamentul necesar operaţiei de prelevare de organe, ultimul care a coborât din maţină fiind medicul Radu Zamfir, transmite Mediafax.

“Am venit pentru o prelevare de organe: ficat, rinichi, pancreas”, a declarat Radu Zamfir înainte de a intra în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Sibiu.

Acesta este prima misiune de prelevare de organe efectuată de medicul Radu Zamfir, la o săptămână şi jumătate de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, după ce luni şi-a reluat activitatea la Spitalul Fundeni.

Echipa condusă de medicul Zamfir va prelua organe de un pacient de 34 de ani aflat în moarte cerebrală. Bărbatul a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă marţi, în comă profundă, cu “traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, multiple fracturi craniene şi fracturi costale”. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor.

Cele mai citite

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă