11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMazilu si Dani Coman, absente certe in lotul rapidist

Mazilu si Dani Coman, absente certe in lotul rapidist

Astazi, in jurul orei locale 11,30, Atena va intampina cu soare si circa 20 de grade delegatia echipei Rapid care va disputa maine seara, impotriva celor de la Panathinaikos Atena, ultimul meci din grupele Cupei UEFA. Sau, cel putin, speram sa fie soare si cald, asa cum este acum la Atena (n.r. Ð marti) si cum anunta meteorologii ca va fi in urmatoarele 3-4 zile. Rapidistii au o singura varianta pentru a fi siguri ca merg mai departe in aceasta competitie, aceea a victoriei. E drept, printr-un joc al rezultatelor, giulestenii pot urca in 16-imi chiar si cu un insucces, dar e clar ca nimeni nu vrea sa stea la mana altora in ultima runda!
Vestile bune din tabara rapidista sunt acelea ca fundasul Vasile Maftei, mijlocasul Costin Lazar si atacantul Ryan Griffiths sunt refacuti si vor putea evolua. Cele rele sunt ca Ionut Mazilu, accidentat in prima parte a jocului cu FC National de duminica, si portarul Danut Coman nu vor putea fi recuperati pentru meciul de la Atena. Conducerea echipei din Giulesti va incerca inlocuirea lui Danut Coman cu camerunezul Edel Apoula Bete, desi acesta nu era trecut pe lista UEFA. Directorul general al FC Rapid Constantin Zotta a declarat ieri ca gruparea giulesteana a facut toate demersurile pentru a-l inscrie pe lista UEFA, unde erau trecuti doar Coman si Minca, pe portarul african. Oficialul rapidist a explicat ca regulamentul permite unei echipe ca in situatia in care are numai un portar valid sa inscrie pe lista UEFA inca o rezerva.
“Am facut toate demersurile la UEFA pentru a-l inscrie pe Edel. De asemenea, am trimis faxurile necesare la FRF si LPF si nu cred ca vom intampina probleme pentru ca noi am actionat in conformitate cu regulamentele dupa care se desfasoara actuala editie a Cupei UEFA. In cursul zilei de azi (n.r. – ieri) vom afla raspunsul de la UEFA, dar cu siguranta nu vor fi probleme”, a spus directorul general al gruparii giulestene.
Constantin Zotta a mentionat ca Rapid a trecut pe lista UEFA doar doi portari, pe Coman si Minca, pentru ca Edel Apoula Bete nu era legitimat la 1 septembrie, data-limita pentru inregistrarea lotului de jucatori la forul continental, situatia camerunezului clarificandu-se abia in 15 septembrie.
Viorel Moldovan crede ca, daca Rapid vrea sa joace in primavara europeana, trebuie sa castige la Atena. “Ne da incredere in privinta meciului de la Atena faptul ca ne facem multe ocazii, dar e pacat ca ratam asa mult. Trebuie sa castigam daca vrem sa mai fim in primavara europeana”, a completat Moldovan.
La randul sau, mijlocasul Costin Lazar nu crede ca meciul cu FC National a reprezentat o repetitie pentru partida cu Panathinaikos. “Nu a fost o repetitie pentru meciul cu Panathinaikos, a fost un meci foarte important pentru noi, pentru a acumula inca trei puncte, dar ne pare rau ca nu am mai facut un meci cu mai multe goluri. Ne-am cam jucat cu ocaziile, la Atena nu avem voie sa facem asa”, a spus Lazar. Intrebat ce ii trebuie Rapidului pentru a castiga meciul de la Atena, din etapa a patra a grupelor Cupei UEFA, Lazar a raspuns: “Sa fructificam ocaziile pe care le avem. Este un meci decisiv si sper sa venim cu calificarea in buzunar. Va fi foarte greu cu atatia spectatori in spate. E greu cu zece mii, dar cu 80 de mii! Daca n-as fi optimist, n-as mai veni la fotbal.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă