19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMasterat la Litere

Masterat la Litere

Programele de masterat se adreseaza studentilor aflati in ultimul an la studii de licenta, precum si absolventilor a 3, 4 si 5 ani de facultate.  Oferta Facultatii de Litere include masterate didactice si de cercetare, iar studentii admisi vor avea posibilitatea, pe parcursul celor doi ani de studii, sa participe la activitati stiintifice si culturale si sa candideze pentru burse in strainatate incheiate prin acorduri interuniversitare. Studentii care au absolvit forma de studii invatamant de lunga durata nu vor putea accesa un loc subventionat de la bugetul de stat. Cele 11 programe de masterat ale Facultatii de Litere au in vedere urmatoarele domenii:  Filologie – Studii literare Romanesti, Studii Avansate in Lingvistica, Teoria Literaturii si Literatura Comparata, Teoria si Practica Editarii, Didactici ale Disciplinelor Filologice  Studii culturale – Etnologie, Antropologie Culturala si Folclor, Cultura si Politica in Context European si International, Cultura si Civilizatie Ebraica  stiintele comunicarii – Modele de Comunicare si Relatii Publice, Consultanta si Expertiza in Publicitate, Gestionarea Informatiei in Societatea Contemporana.

»  Perioada de inscrieri este programata in perioada 8-13 septembrie, iar examenele pentru admitere la unul dintre cele 11 programe de masterat vor avea loc intre 16 si 18 septembrie.

Pentru anul universitar 2009-2010, Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti ofera 11 programe universitare de masterat acreditate, fiecare cu darata de patru ani. La fiecare program sunt alocate 15 locuri de la bugetul de stat si 14 cu taxa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă