13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Masă rotundă pentru oprirea crizei ucrainene, la Kiev. Turcinov: Nu vom...

UPDATE. Masă rotundă pentru oprirea crizei ucrainene, la Kiev. Turcinov: Nu vom ceda șantajului insurgenților

UPDATE 17.30: Președintele interimar Oleksandr Turcinov a declarat, în deschiderea mesei rotunde, că Ucraina nu va ceda şantajului insurgenţilor care "dictează voinţa" Rusiei, relatează AFP, conform Mediafax.

"Cei care, cu armele în mână, poartă un război împotriva propriei ţări (…), care ne dictează voinţa ţării vecine, vor răspunde în faţa legii. Nu vom ceda şantajului", a declarat şeful statului.

"Suntem pregătiţi să ascultăm oamenii din est. Dar nu trebuie să se tragă, să se jefuiască şi să se ocupe clădiri administrative", a subliniat Turcinov.

O masă rotundă a început miercuri la Kiev în vederea dezescaladării crizei din Ucraina, a anunțat președintele interimar Oleksandr Turcinov, transmite AFP, conform Mediafax.

La discuţii participă premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk, trei foşti preşedinţi ai Ucrainei, candidaţii la alegerile prezidenţiale de la 25 mai şi deputaţi şi oficiali regionali.

Liderii sepratişti din estul Ucrainei, calificaţi drept "terorişti" de către autorităţile de la Kiev, nu sunt invitaţi să participe la această masă rotundă, în pofida unor apeluri repetate ale Moscovei în acest sens.

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă