30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMarussia face apel la "răbdare" în cazul pilotului Jules Bianchi

Marussia face apel la “răbdare” în cazul pilotului Jules Bianchi

Echipa de Formula 1 Marussia face apel la suporteri pentru a avea răbdare în cazul pilotului Jules Bianchi, rănit grav în urma accidentului suferit, duminică, pe circuitul de la Suzuka.

"În ceea ce priveşte fluxul de informaţii privind starea de sănătate a lui Jules Bianchi, noi vom respecta dorinţele familiei. Cerem răbdare şi înţelegere cu privire la buletinele medicale ulterioare. Acestea vor fi transmise doar de spitalul general Mie din Yokkaichi, acolo unde este internat Jules Bianchi. Mulţumim tuturor pentru susţinerea şi afecţiunea pentru Jules Bianchi şi echipă în aceste momente dificile", anunță Marussia, potrivit Mediafax.

Jules Bianchi a fost operat de urgenţă, duminică, pentru îndepărtarea unui hematom de la cap, după ce pilotul francez a fost implicat într-un incident grav în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

Cursa de la Suzuka, desfăşurată pe o pistă umedă, a fost neutralizată cu Safety Car în turul 44/53 şi apoi oprită definitiv, după ce monopostul pilotat de Bianchi a lovit o automacara.

În turul 43 al cursei, Sutil a ieşit în decor în virajul 7 şi a percutat bariera de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pneuri. O automacara a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină. La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei.

Bianchi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, în stare de inconştienţă. Iniţial, pilotul trebuia transportat cu un elicopter, dar din cauza plafonului jos de nori şi a vizibilităţii reduse s-a renunţat la această soluţie.

Potrivit presei internaţionale, francezul a fost dus la spital în comă, dar nu a avut nevoie de respiraţie artificială.

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă