11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMărturii șocante despre adolescenta din Râmnicu Vâlcea, sechestrată de iubitul turc

Mărturii șocante despre adolescenta din Râmnicu Vâlcea, sechestrată de iubitul turc

Tatăl olimpicei susţine că reţeaua de traficanţi este foarte bine pusă la punct şi că abordează pe reţelele de socializare doar fete naïve, care nu au avut relaţii intime.

 “Respectivii racolează pe internet fete cuminţi, care n-au avut nicio relaţie.. Urmăresc pe Facebook pozele postate de aceste copile,  iar apoi le abordează. Tânărul care a abordat-o pe  Miruna a speculat dorinţa ei de a merge la facultate în Istanbul, lucru cu care noi nu am fost de acord şi ne pare rău acum, că a fost singurul aspect asupra căruia nu ne-am înţeles cu fata noastră, dar din cauza căruia era să o pierdem”, spune Iulian Călinoiu, tatăl olimpicei.

Familia Călinoiu a intrat în urmă cu puţin timp în România. Vâlcenii sunt şi  acum şocati de întâmplările prin care a trecut în ultimele 24 de ore, de când a început lupta pentru a-şi salva unica fiică. 

 

O adolescentă din Românicu Vâlcea, Miruna Călinoiu, a fost dată dispărută de părinți, care susțin că aceasta ar fi sechestrată de familia kurdă a iubitului, conform publicației locale Vocea Vâlcii. 

Astfel, părinții fetei dispărute au decis să plece în Turcia, pentru a o recupera pe MirunaDE Mirunei, întrucât adolescenta plecase la iubitul turc, pe care l-a cunoscut pe Internet.

”Poliția turcă a încercat să ne mituiască, să ne dea bani mai mulți decât cei 500 de euro, pe care-i avea fata la ea. Fata era sechestrată în partea asiatică a Istanbulului de o familie kurdă. Interpolul nu a făcut nimic!”, a declarat tatăl fetei, care și-a văzut fiica de 18 ani într-o casă de pământ dintr-o mahala de la periferia Istanbulului, înconjurată de 8 bărbați, membri ai familiei lui Firat.

Părinții adolescentei dispărute din Râmnicu Vâlcea au decis să-și ia singuri soarta în mâini și să plece în căutarea fiicei lor în Turcia, acolo unde aceasta plecase pentru a fi alături de un turc, pe care l-a cunoscut pe Internet.

Deși a plecat de bunăvoie din Râmnicu Vâlcea și s-a întâlnit cu prietenul ei Firat, care a dus-o în Turcia la Istanbul, Miruna a realizat rapid că ceva nu este în regulă. Au stat câteva zile într-o casă închiriată din Istanbul, iar apoi prietenul ei i-a spus că o va duce să locuiască în casa părinților ei. Cei doi tineri discutaseră despre viitorul lor împreună, Firat asigurând-o pe Miruna că își va termina studiile și că va face și facultatea.

Pe urmele Mirunei, într-o mahala din Istanbul

Părinții Mirunei au ajuns în seara zilei de 8 septembrie la locuința familiei lui Firat și și-au făcut sfânta cruce când au văzut în ce condiții locuiau aceștia.

”Am ajuns la casa familiei lui Firat seara în jurul orelor 21.00 și cred că era într-o mahala din Istanbul, habar n-am. Era o casă de pământ… Oricum era un loc sinistru, într-o țară străină, eram doar eu cu soția mea, iar ei erau mulți, în jur de 8, și pe măsură ce discutam, tot mai apărea câte un bărbat în casă. Deși eram panicat, le-am spus că eu am venit să-mi iau fata înapoi acasă, dacă vrea și ea și că eu propun ca fiecare să stăm de vorbă cu ea câte o oră”, a povestit bărbatu.

Mai mult tatăl Mirunei a precizat că familia turcului intenționa să o mărite pe adolescentă.

”Au protestat pentru că ei vroiau să o mărite. Le-am spus că dacă se iubesc, mai pot aștepta, însă vreau ca fata să meargă cu mine în România, ca să-și termine școala. Am avut și o traducătoare cu noi, o doamnă din Republica Moldova, căsătorită cu o rudă de-a lor. Am văzut-o pe Miruna, era panicată și șocată și mă ruga din ochi să nu o las acolo. Am stat o oră afară, așteptând să pot discuta cu fiica mea. Am luat-o și am mers în mașina noastră, iar după 5 minute a început să plângă și să spună că este șocată. Ne pupa mâinile că am venit să o luăm din iadul acela. Pe lângă mașină, erau bărbați care băteau cu mâinile în geam și o strigau: Miruna, Miruna!”, spune tatăl Mirunei.

Consulul României, reacție întârziată

Tatăl adolescentei se arată dezamăgit de reacția autorităților, în special de cea a consulului român la Istanbul.

”În timp ce noi vorbeam în mașină, când am înțeles că e groasă treaba și că nu ne vor lăsa să plecăm de bunăvoie, am blocat ușile și am sunat la consulat. Aveam doar o oră timp să rezolvăm problema. Într-un sfârșit, am reușit să vorbim cu consulul, care ne-a întrebat de ce nu am venit de dimineață, ce vrem noi să facă el la ora aceasta, mai ales că fata plecase de bunăvoie. L-am rugat, am plâns, am amenințat… nici nu mai știu ce am făcut să trimită poliția acolo, ca să putem pleca cu fata„, mai povestește bărbatul.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă