12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialMartor din dosarul tragediei de la Scînteia, transformat în inculpat

Martor din dosarul tragediei de la Scînteia, transformat în inculpat

Acesta a dat doua declaratii contradictorii, iar procurorii il cerceteaza pentru marturie mincinoasa.

Unul dintre martorii audiati la termenul de ieri al “Dosarului Scinteia” s-ar putea alege cu dosar penal. Procurorul de sedinta s-a sesizat cu privire la declaratia data de Romica Brinza, unul dintre soferii firmei Izvoras SRL.

Anchetatorii au sesizat ca, in cadrul declaratiei date la urmarirea penala, Brinza a sustinut ca l-a vazut pe soferul Petrisor Apostu la volanul “microbuzului mortii”, dar ieri si-a schimbat afirmatiile. “Nu cunosc daca pe ruta Iasi – Scinteia exista vreo licenta de transport pe firma Izvoras SRL. Nu l-am vazut pe Petrisor Apostu pe microbuz”, a sustinut ieri Romica Brinza. Acesta a adaugat ca, in declaratia data in fata anchetatorilor, n-ar fi spus ca l-a vazut pe Apostu conducind microbuzul implicat in tragedie.

Procurorii au decis sa se sesizeze in privinta lui Brinza, pentru comiterea infractiunii de marturie mincinoasa. Acestia au decis sa trimita la Parchet o copie dupa declaratia data ieri de Brinza, pentru a continua cercetarile.

Tot la termenul de ieri, judecatorii au audiat ca martor un alt sofer al societatii Izvoras SRL, Nicolae Epure. Acesta a mentionat ca el efectua curse pe ruta Iasi – Ipatele si ca nu cunoaste detalii despre ruta Iasi – Scinteia, pe care a avut loc tragedia. Magistratii de la Judecatoria Iasi au decis sa amine procesul pina pe data de 13 octombrie. Instanta a dispus ca, la termenul urmator al dosarului, sa fie adusi cu mandat trei dintre martorii care mai trebuie audiati in proces.

Citiţi mai multe pe www.ziaruldeiasi.ro

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă